Connect with us

Microsoft: háború a hackerek ellen

Dotkom

Microsoft: háború a hackerek ellen

A Microsofttal karöltve öt biztonsági cég létrehozott egy szervezetet, hogy felvehessék a versenyt a hackerek jelentette veszéllyel. Ki húzza a rövidebbet?

Ugyan még sok részlet nem tisztázott, de a lépés a biztonsági kutatások szabályainak széleskörű megjelenését vonhatja maga után. Az egyik alapító cég ügyvezető igazgatója, Eddie Schwartz szerint az iparnak nagy szüksége van a felderített hibák közzétételének összehangolására. Egymást segítik a sebezhető pontokról szóló információk áramlásával.

A Microsoft és az öt másik cég (Guardnet, @Stake, Bindview, Foundstone, Internet Security Systems) alkotta szervezet minden jelentősebb, a témában érdekelt vállalat előtt nyitva áll. Többek között a Ciscot és a Sunt is a tagjok között szeretnék tudni. Az irányelvek szerint próbaképp harminc nap állna a szoftverkészítők rendelkezésére a hiba felbukkanása után, hogy betömjék a biztonsági réseket.

Vannak azonban ellenzői is a tervnek: Russ Cooper szoftverbiztonsági szakértő szerint túl sok pénzt emészt fel és túlságosan nagy az egyénekbe vetett bizalom ahhoz, hogy működjön a rendszer. A cégek saját termékeiben fellépő hibákra ugyanis mindenki kényes. Matt Blaze (az ATT Labs egyik biztonsági kutatója) szerint az ipar túlreagálja a hackerek és az egyéb online károkozók jelentette fenyegetést.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom