Connect with us

technokrata

Növekedő telekommunikációs befektetések Kínában

Dotkom

Növekedő telekommunikációs befektetések Kínában

A dinamikusan növekvő kínai piacon a következő 5 évben 6,6 milliárd dollárt tervez befektetni a Motorola.

Ezzel a fejlesztéssel a vállalat megduplázza a régióban a termelését. Elemzők szerint a szokásos évi befektetés megtriplázásával a Motorola hosszú távon költséget takaríthat meg. Evvel párhuzamban még idén megválik dolgozóinak 26 százalékától (ez világszerte megközelítőleg 7000 munkahelyet érint).

A növekvő termelés már csak azért is szükséges, mert Kínában (az ország összlakosságához és a fejlettebb európai és amerikai területekhez viszonyítva) kevés ember rendelkezik mobiltelefonnal. Ráadásul Kínában a munkaerő is olcsóbb, mint a világ fejlettebb szegleteiben.

A Motorola 1992-es kínai piacra vonulása óta már 3,4 milliárd dollárt fektetett be. 2006-ra így összesen körülbelül 10 milliárd dollárt invesztálnak a távol-keleti országba. Az évenkénti befektetés a korábbi 377 millió dollárról 1.32 milliárd dollárra ugrik meg. Ez a nagy összeg a munkások bére és az irodák felépíttetése mellett magában foglalja legalább tíz félvezető-lapkát gyártó üzem felállítását is.

Az elmúlt hetekben a francia Alcatel is hasonló befektetés növelést jelentett be, megvette a Shanghai Bell céget 320 millió dollárért és beintegrálta a kínai leányvállalatainak hálózatba.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle