Connect with us

technokrata

Dotkom

Magyar tűzfal

A BalaBit IT Biztonságtechnikai Kft. bejelentette Zorp Professional 1.4-es verziószámú tűzfalának elkészültét.

A fejlesztés célja kritikusan érzékeny környezetben alkalmazható tűzfal megalkotása volt, amely a beágyazott protokollok vizsgálatával (HTTPS) elsőként kínál alternatívát ezek forgalmának felügyeletére. Az áthaladó protokollok teljes mértékű, RFC szerinti elemzése lehetővé teszi a „mindent tiltunk, amit nem szabad” elv alkalmazását applikációs szinten. Így a protokoll megsértését kihasználó támadási módszerek illetve vírusok nem hatolhatnak át a védelmen (például a Code Red I/II).

A BalaBit IT Kft. mind a kisebb, mind a nagyobb költségvetéssel rendelkező cégeknek megoldást kínál a hálózati határvédelem kiépítésében. A Zorp SOHO költséghatékony megoldás, mely magában foglal egy rack kiszerelésű célhardvert valamint 30 napos ingyenes installációs támogatást is. A bérleti rendszer az iskolák és múzeumok számára további jelentős segítséget jelenthet. A SOHO maximálisan 3 biztonsági zóna kiépítésére alkalmas, valamint legfeljebb ötven gépes hálózatra licencelhető. A Professional mint szoftver nem rendelkezik korlátozásokkal az előbbi paraméterek tekintetében. A cég akár 7×24 órás készenlétet is vállal termékéhez.

A termék e harmadik stabil verziója némileg csökkentett funkcionalitással elérhető az 1.4. ingyenesen használható verziója is a Linuxos világból ismert GPL feltételei szerint.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle