Connect with us

technokrata

Internet Explorer biztonsági rés: minden (hibás) URL szexoldalakra vezet?

Dotkom

Internet Explorer biztonsági rés: minden (hibás) URL szexoldalakra vezet?

Egy mohó website-tulajdonos rosszindulatú programjával eltérítheti böngészőnket. A javítás már letölthető itt!

Mint ismeretes, az Internet Explorer alapbeállítása szerint ha rákattintunk a keresés gombra vagy elgépelünk egy webcímet, akkor a Microsoft MSN keresőlapja jön be a böngészőnkbe.

Egy kis, weblapba beágyazott programocska segítségével azonban átállíthatók a rendszer alapbeállításai. Így akár egy olyan weblap is előbukkanhat, amire egyáltalán nem voltunk kiváncsiak. Szakértők szerint ezt a technikát a weblapok tulajdonosai annak érdekében vetették be, hogy növeljék az oldalak látogatottságát.

A website-ok tulajdonosai először a felhasználókra fogták a dolgot, miszerint ők változtatták meg böngészőik beállításait. Az „eltérített” felhasználók azonban makacsul kitartottak amellett, hogy semmi ilyet nem tettek. Szerintük ezek a weboldalak, illetve az onnan származó e-mailek olyan kódokat tartalmaztak, amelyek megpiszkálták a beállításokat.

Habár a weblapok képviselőit nem sikerült szóra bírni, mindegyik oldal megjelentetett egy súgót az oldalán, melynek iránymutatásával el lehet tüntetni a korábbi „fejlesztéseket”.

A Microsoftnál megerősítették a biztonsági hiba létét, melynek segítségével olyan kódokat is lehet futtatni, amelyek engedély nélkül is képesek megváltoztatni a rendszerfile-ok tartalmát. Azt ajánlják, hogy tiltsuk le a scripting menüpontot a Biztonsági beállításoknál (ezt a böngészőnk Eszközök -> Internet beállítások menüjében tehetjük meg). Nem árt átállítani az Outlookot sem.

A rendszerfile-okhoz való illetéktelen hozzáférést a RadSoft Hosts Alert nevű programja tudja megakadályozni, mely magyar szerverről gyorsan letölthető a Hosts Alert letöltés linkre kattintva.

A Microsoft hivatalos javítása magyar szerverről gyorsan letölthető a Javítás letöltés linkre kattintva.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle