Connect with us

technokrata

A Compaq internetes eladásai 70 százalékkal emelkedtek

Dotkom

A Compaq internetes eladásai 70 százalékkal emelkedtek

A Compaq Computer Corporation a többi számítógépgyártóhoz képest 2001 második negyedévében jelentősen növelte világpiaci részesedését a PC-k közvetlen internetes értékesítésében.

Az International Data Corporation (IDC) 2001. szeptemberében közzétett negyedéves PC-világpiaci jelentése szerint a Compaq piaci részesedése egy év alatt 70 százalékkal növekedett, és ezzel a közvetlen internetes eladások tekintetében felkerült a második helyre. A piaci részesedés növekedése a cég világméretű e-business stratégiájának erősödésével magyarázható. Az átfogó B2B (online nagykereskedelmi) extranet-stratégia agresszív bevezetése, valamint a cég Compaq.com honlapjának optimalizálása nagymértékben hozzájárult a sikerhez.

A Compaq.com-ot hetente több mint hatmillióan látogatják, így ez az egyik leglátogatottabb informatikai célállomás a világhálón. A felhasználóktól jövő visszajelzések és adatok alapján kialakított új honlap világosabb kategóriákat és kevesebb linket tartalmaz. Különös hangsúlyt fektettek a honlap jobb elérhetőségére.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle