Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezeték nélküli kórházak

Dotkom

Vezeték nélküli kórházak

A General Electric egy vezeték nélküli rendszert ajánlott fel egyes kórházaknak, az ott folyó munka megkönnyítésére.

A doktorok régi és alapvető segítője, a kórlap, melyről az adott beteg állapotát gyorsan és egyértelműen le lehet olvasni, most megváltozni látszik. A GE Medical Systems Information Technologies, (a GE vállalat része) ugyanis néhány egészségügyi intézmény számára felajánlotta egy vezeték nélküli rendszer üzembe helyezését, ezzel utat nyitva a jelentős változások irányába.

A GE Medic nemrég 68 millió dollárért felvásárolta a Data Critical Corporation-t, aki az egészségügyi szegmensben, főként a vezeték nélküli rendszerek beszállítójaként ismert. Ezzel együtt a tulajdonába került a VitalCom is, aki szoftverfejlesztéssel és vezeték nélküli megfigyelőrendszerekkel foglalkozik.

A felvásárláskor megszerzett technológiával, a GE Medicalnak lehetősége nyílik, hogy létrehozzon egy egységes, vezeték nélküli hálózatot az egészségügyben, ezt a következő évre tervezik. A GE Medical és a Corechange Inc szintén megállapodást kötöttek, s a Corechange által készített szoftver segítségével, egy egyszerű bejelentkezés után a dolgozók hozzáférhetnek a betegek adatlapjaihoz.

A tervek szerint a következő három évben teljesen eltörölhető a papír alapú nyilvántartás, helyét a vezeték nélküli kapcsolatra épülő új rendszer veheti át, legalábbis a változtatni kívánó kórházakban. Az új rendszerrel a jelenlegi gyógyszer- és betegnyilvántartások váthatók fel. A munka gyorsabb, könnyebb, a nyilvántartások, kórlapok áttekinthetőbbek, a kiadások mérsékeltebbek lesznek, legalábbis a várakozások szerint. Az átállás költségei nem ismertek, konkrét pénzügyi adatokat egyelőre nem közöltek.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés