Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyengülő PC-eladások Japánban

Dotkom

Gyengülő PC-eladások Japánban

A Multimedia Research Institute felmérése szerint az üzleti év első felében 10,5 százalékkal csökkentek a személyi számítógépek eladásai Japánban.

A márciustól szeptemberig tartó hat hónapban összesen 5,6 millió darab PC-t értékesítettek a szigetországban 7,26 milliárd dollár (890 milliárd japán jen) értékben. A piackutató cég szakemberei, bár korábban az idei év második felére enyhe növekedést jósoltak, a szeptember 11-i terrorcselekmények hatására most további romlást várnak.

A tavalyi azonos időszak eladásaihoz képest az asztali PC-k eladása 17,5 százalékkal 2,57 millió darabra csökkent, míg a notebook-ok eladása 3 százalékkal 3 millió darabra esett. A 2002 márciusában véget érő üzleti év végére a Multimedia Research 13 százalékos csökkenést prognosztizál, ami 12,2 millió darab eladott számítógépet jelent, ez pedig a legnagyobb mértékű csökkenés az 1996-os üzleti év óta.

Továbbra is az NEC cég maradt az első félévben az eladásokat tekintve Japán legnagyobb számítógépgyártója 24,8 százalékos piaci részesedéssel, és 1,39 millió eladott PC-vel. Második helyre a Fujitsu került 1,16 millió eladott számítógéppel és 20,7 százalékos részesedéssel, míg a harmadik helyet a Sony kaparintotta meg magának, leelőzve az IBM Japant. A Dell Computer és a Hitachi csupán a hatodik és hetedik helyre került, az előbbi cég augusztus végével ki is vonult az ázsiai piacról egyik konkurensével, a Gateway-jel egyetemben.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés