Connect with us

Hirdetés

technokrata

Akár harmincszor gyorsabb vezeték nélküli adatátvitel

Dotkom

Akár harmincszor gyorsabb vezeték nélküli adatátvitel

A Cingular Wireless október 30-án bejelentette, hogy szándékában áll az USA-beli, tulajdonában lévő mobil hálózat korszerűsítése. Ehhez olyan technológiát használ, amely akár harmincszor gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, mint a jelenlegi mobiltelefon hálózatok.

A Cingular Wireless a második legnagyobb mobil szolgáltató az Amerikai Egyesült Államokban, és a BellSouth, valamint az SBC Communications tulajdonát képzi. Az általuk használni kívánt technológia az EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution), amely lehetővé teszi a 384 kbit/s-os sebességet, így az átállás után például mozgókép átvitele is megoldható.

A Cingular megnevezte a három legnagyobb beszállítóját, akik a technológiai hátteret teremtik elő: a Svéd Ericsson, a Finn Nokia és a Német Siemens tartozik a szerencsések közé.

A jelentés szerint a fejlesztés költsége meghaladhatja a 3 milliárd dollárt.

Az EDGE tulajdonképpen egy átmenet a jelenlegi technológia és a harmadik generációs megoldások között. Az első lépésben, a már meglévő hálózatra telepítik a GPRS-t (General Packet Radio Service) és a GSM-et (Global System for Mobile communications).

A GSM a világ legelterjedtebb vezetéknélküli technológiája, több mint 100 országban használatos, de az Egyesült Államokban csak 10% körüli a részesedése.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés