Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gordon Moore 600 millió dollárt adományoz

Dotkom

Gordon Moore 600 millió dollárt adományoz

A processzorteljesítmény növekedésére vonatkozó megállapításáról híressé vált Intel-alapító adománya a legnagyobb, amelyet valaha oktatási intézmény kapott.

– A mikroprocesszorok teljesítménye 18 havonta megduplázódik. – fogalmazta meg Gordon Moore 1965-ben, s a megállapítás a mai napig igaznak bizonyult.

Most, 36 évvel később ismét Moore-ról beszél a világ – feleségével, Bettyvel és egy alapítvánnyal közösen ugyanis 600 millió dollárt adományoz a California Institute of Technology (CalTech) részére.

A 72 éves Moore diplomáját a CalTech-en szerezte még 1957-ben, majd 1975-87-ig az Intel vezérigazgatója, 1997-es nyugdíjba vonulásáig pedig elnöke volt.

David Baltimore, a CalTech elnöke hálásan fogadta az adományt mondván, ez hozzásegíti a CalTech-en tanuló diák-nemzedékeket a magas színvonalú képzéshez, az iskolát pedig kutatási elképzeléseinek megvalósításához.

Az alapítványtól kapott 300 milliót 10 év alatt, Moore-ék 300 millióját pedig 5 év alatt folyósítják, és közös megegyezés alapján megtervezett oktatási és tudományos programok finanszírozását oldja meg.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés