Connect with us

Hirdetés

technokrata

Flextronics 2001/III: várakozásoknak megfelelő eredmény, elbocsátások

Dotkom

Flextronics 2001/III: várakozásoknak megfelelő eredmény, elbocsátások

A Flextronics International közzétette negyedéves jelentését és bejelentette, hogy világszerte összesen 10 ezer dolgozójától válik meg.

A költségeket nem számítva, a Flextronics második negyedéves nettó árbevétele 73 millió dollár, részvényenkénti 15 cent, míg a vállalat egy évvel korábban még 104,8 millió dollárt -részvényenkénti 22 centet – bevételezett az azonos negyedben (piaci elemzők korábban 16 centes egy részvényre eső nyereséget prognosztizáltak). Némileg növekedett a cég forgalma, amely a tavalyi év azonos időszakában még 3,1 milliárd dollár volt, míg most 3,2 milliárdot volt képes elérni a Flextronics.

Ugyanakkor a költségeket is figyelembe véve a szingapúri szerződéses gyártó negyedéves vesztesége 329,8 millió dollár, részvényenkénti 69 cent, míg egy évvel ezelőtt ugyanez az érték még 49,9 millió dollár, illetve 10 dollárcent volt.

A költségek csökkentése érdekében a Flextronics összesen 10 ezer munkahelyet szüntet meg, amely a teljes alkalmazotti létszám 15 százalékát jelenti.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés