Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egybeolvad a NetRatings és a Jupiter Media Metrix

Dotkom

Egybeolvad a NetRatings és a Jupiter Media Metrix

A webes forgalomméréssel foglalkozó NetRatings bejelentette, hogy körülbelül 71,2 millió dollár értékű készpénzért és részvényért megvásárolja a rivális Jupiter Media Metrix céget.

A két webes látogatottság méréssel és internetes kutatással foglalkozó cég egyesüléséből létrejövő cég a NetRatings nevet fogja továbbvinni, és a várakozások szerint az összeolvadás révén közel kétszeresére növeli majd ügyfélkörét (közel 700 új ügyfelet szerez a felvásárlással NetRatings).

Egyelőre az új NetRatings ügyvezetője és elnöke Bill Pulver lesz, az ACNielsen eRatings.com korábbi igazgatója, míg az elnök-vezérigazgató továbbra is a NetRatings élén álló Dave Toth marad, a pénzügyekért pedig Jack Lazar lesz felelős. Az üzlet várhatóan 2002 elejére zárul majd le, ezután Bill Pulver lesz az új elnök-vezérigazgatója a cégnek, Toth pedig leköszön tisztjéről.

Az elmúlt időszakban a Jupiter igencsak nehezen volt képes fenntartani piaci részesedését. Sok ügyfele csődbe ment, ezért a múlt év során a cégtől számos dolgozónak távoznia kellett.

A NetRatings a Jupiter Media Metrix megvételének bejelentése mellett azt is közölte, hogy megvásárolja az ACNielsen eRatings.com fennmaradó 80,1 százalékát körülbelül 16,4 millió dollár körüli összegért (idáig a cég 19,9 százalékát birtokolta a NetRatings).

Hétfőn fogja közzétenni a cég negyedéves jelentését, amelyben várhatóan 5,1-5,4 millió dolláros bevételről és 3-5 centes részvényenkénti veszteségről fog beszámolni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés