Connect with us

technokrata

Napster: elbocsátások

Dotkom

Napster: elbocsátások

A cég történetében az első nagyobb létszámleépítésének eredményeként kedden tizenhat embernek kellett távoznia a Napstertől.

A jobb napokat is megélt zenecserélgető hálózat már több hónapja beszüntette működését egy bírósági határozat nyomán. Természetesen a hosszúra elnyúlt kényszerszünet jelentősen befolyásolta a Napster bevételeinek alakulását, ugyanis milliónyi felhasználója mind-mind átpártolt valamelyik konkurens file-cserélő hálózatra, amelyekből napjainkban nincs hiány.

Eddig csupán egy-két embernek kellett távoznia a zenecserélgető hálózatot üzemeltető cégtől, de a teljes csapat 15 százalékát jelentő 16 dolgozó mostani elbocsátása azt jelzi, hogy a cég büdzséjét igencsak megterhelték a pereskedéssel kapcsolatos, fejlesztési költségek, illetve az, hogy a leállás óta a cég bevételei gyakorlatilag a nullával egyenlők (igaz, a Bertelsmann több mint 100 millió dollárt adott kölcsön a Napsternek a fennmaradásra, illetve a fejlesztésekre).

Mindenesetre Konrad Hilbers, a Napster elnök-vezérigazgatója elmondta, nem terveznek további elbocsátásokat. A hálózat teljesen legális, havidíjas rendszerben üzemelő változata a tervek szerint még az idei év folyamán megkezdi majd működését.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom