Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb eljárás a Microsoft ellen?

Dotkom

Újabb eljárás a Microsoft ellen?

Egy elektronikus jogokkal foglalkozó cég szabadalmi jogok megsértésével vádolja a Microsoftot, a most megjelenő XP és .Net szolgáltatás miatt.

Az InterTrust Technologies – illegális zene és videó másolást akadályozó programokat készítő cég – csütörtökön bejelentette, hogy eljárást indít a Microsoft ellen, mert állítása szerint a Microsoft megsértett három általa bejegyzett szabadalmat. A .Net-tel, a Windows XP, Office XP és egyéb programokkal.

A 90-es évek elején az InterTrust előrelátóan bejegyzett olyan szabadalmakat, amelyek az Internet és a hozzá hasonló nyílt környezetekben lehetővé teszik a bizalmas adatkezelést. A Microsoft e jogok tiszteletben tartása nélkül használta fel szabadalmaikat különböző termékeiben – mondta Ed Fish az InterTrust részlegvezetője.

A Microsoft visszautasította a vádakat, és egyben kifejtette, hogy éppen az InterTrust az, aki megsértette az ő két szabadalmát az elmúlt hónapban. A Microsoft szóvivője kifejtette, hogy nem derül ki az InterTrust beadványából, hogy bármi fogalmuk is lenne, hogy mi is az a .Net és megint csak egy próbálkozásnak lehettünk tanúi. Egyébként is a Microsoft tiszteletben tartja más cégek szellemi tulajdonát – hallhattuk Jim Deslertől.

A Microsoft erőteljes lépéseket tett a kalózkodás ellen a Windows XP-ben és a MediaPlayer-ben, hogy ezzel is magára és termékeire vonja a film- és zeneipar figyelmét. Míg a .Net lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az Interneten keresztül hozzáférjenek különböző szolgáltatásokhoz, többek között e-mailhez, határidőnaplóhoz, fontos file-okhoz minden tekintet nélkül a használt eszközre. Vagyis az adathozzáférést könnyíti meg. Az első lépés e felé a jövőkép felé a Windows XP.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés