Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már a fotelből is aláírhatja: teljesen papírmentessé vált a biztosításkötés

Digitalizáció

Már a fotelből is aláírhatja: teljesen papírmentessé vált a biztosításkötés

Már a fotelből is aláírhatja: teljesen papírmentessé vált a biztosításkötés

A SIGNAL IDUNA Biztosító – gyorsan és innovatívan reagálva az új kihívásokra – az elsők között jelent meg a piacon azzal a digitális fejlesztéssel, amely lehetővé teszi a teljesen papírmentes, az ügyfél személyes jelenlétet nem igénylő, biztonságos szerződéskötést, még a teljes körű átvilágítást igénylő befektetéshez kötött (unit linked) életbiztosítások területén is.

Az elmúlt hetekben azon dolgoztunk, hogy megkönnyítsük ügyfeleink és partnereink életét ebben a mostani helyzetben. A biztosítási területen egy új korszakot nyitó fejlesztésünket indítottuk útjára, melyet a piacon az elsők között vezetünk be: a valós idejű hang- és videó alapú ügyfél-azonosítást.

Ezáltal lehetővé válik, hogy ügyfeleink és értékesítő partnereink teljes biztonságban, személyes találkozás nélkül végezhessék munkájukat, a telefonos tanácsadástól a szerződéskötésig. Mindezt abszolút papírok nélkül, digitálisan, a unit-linked típusú életbiztosításoknál előírt teljes körű ügyfél-azonosítással.

A szerződés digitális aláírásának folyamata

Az egyes élet- és nem-életbiztosítási szerződéseink elektronikus aláírása – a biztosítás típusától függően – az alábbi új módokon történhet.

  1. Digitális aláírás ügyfélkapun történő hitelesítéssel

Ez a szolgáltatás már a legtöbb nem-életbiztosítási és kockázati életbiztosítási termékünk esetében elérhető, ahol elegendő az úgynevezett egyszerűsített átvilágítás, mind magán-, mind jogi személyek számára. Az aláírás folyamata gyors és biztonságos. Feltétele, hogy az ügyfél rendelkezzen ügyfélkapu regisztrációval. Az ügyfél a biztosítótól kapott dokumentumokat, valamint a személyes okmányairól készült másolatot feltölti a hitelesítési felületre, majd a hitelesített és digitális aláírással ellátott dokumentumokat letölti és megküldi a biztosítónak.

  1. Valós idejű ügyfél-átvilágítással (hang- és videó alapú azonosítás)

Másik újdonságunk hang- és videó alapú ügyfél-azonosítási folyamat, amely alkalmas a teljes körű átvilágítást igénylő, nagyobb összegű unit-linked élet- és nyugdíjbiztosítások kötésére is.

A folyamathoz nincs szükség előzetes regisztrációra, csupán egy internetkapcsolattal, videó- kamerával, mikrofonnal, hangszóróval rendelkező személyi számítógépre, tabletre vagy okostelefonra. Okoseszközök tekintetében a szolgáltatás Android és iOS készülékekről érhető el.

Operátorunk telefonon felveszi a kapcsolatot az ügyféllel és időpontot egyeztet vele. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges egyedi hivatkozási linket és a gyakorlati tudnivalókat e-mailben vagy sms-ben kapja meg az ügyfél. Az operátor a teljes folyamaton, élő videó chat formájában vezeti végig az ügyfelet, melynek végén elkészülnek a digitálisan hitelesített, ügyfél által aláírt dokumentumok.

A fentiek kizárólag a szerződés aláírásának folyamatára szolgálnak, ezt természetesen megelőzi egy – napjainkban telefonon vagy online zajló – tanácsadás.

„Társaságunk portfóliójában kiemelt szerepet töltenek be a unit linked élet- és nyugdíjbizto-sítások. 2019-ben összesen 24 ezer db új unit linked élet- és nyugdíjbiztosítást értékesítettünk, s ez új szerzésben a legnagyobb teljesítmények közé számít. Az életbiztosításoknál a digitális szerződéskötési folyamatot már két évvel ezelőtt bevezettük, de egyetlen ügyfélnyilatkozatot mostanáig papíron kellett aláírni. A Facekom technológiájára épült legújabb online megoldásunk azonban teljes körűen megoldja az életbiztosítások esetében – az ügyfél személyes jelenléte nélkül – a kötelező ügyfél-átvilágítást.”

– nyilatkozta Daniel Kempchen vezérigazgató-helyettes.

Napjainkban létszükséglet, hogy értékesítő tanácsadóink számára olyan távértékesítési lehetőségeket biztosítsunk, amelyek révén az ügyfeleikkel személyes találkozó nélkül is tartani tudják a kapcsolatot és technikai akadályok nélkül tudjanak életbiztosítási szerződéseket kötni. Már nincs iroda, nincs papír, nincs postázás.

További Digitalizáció

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés