Connect with us

Hirdetés

technokrata

Erre figyeljen, ha nem akar kiesni az online munkából

zyxel

Digitalizáció

Erre figyeljen, ha nem akar kiesni az online munkából

Erre figyeljen, ha nem akar kiesni az online munkából

Az otthoni karanténok miatt túlterheltté váltak a hálózatok, ezért muszáj odafigyelni a kiberbiztonsági kockázatokra is

A széles körben bevezetett távoktatás és otthoni munkavégzés előre nem kalkulált veszélyek elé állította a hálózatokat.

Sokan az egész napjukat az otthonukban töltik, és a céges valamint az iskolai szoftverek mellett a szabadidejükben nagy felbontású, IPTV alapú műsorokkal vagy videojátékok streamelésével foglalják le magukat. A probléma kettős: egyrészt a család minden tagjának szüksége van a nagy teljesítményű, gyors internet-csatlakozásra, másrészt ez kiberbiztonsági kockázatot is jelent, hiszen a meglévő eszközpark nem feltétlenül ilyen mértékű kihasználtságra lett tervezve. A hálózati kommunikációs gyártó Zyxel összeszedte, milyen megoldással érdemes kezelni a vis maior helyzetet.

WiFi a lakás összes szegletében – ha egy kicsit elvonulnál tanulni vagy dolgozni

A Zyxel Multy X Mesh WiFi azokat a problémákat orvosolja, amelyeket korábban olyan esetekben tapasztalhattunk, amikor például egy padlásszobából szerettünk volna kapcsolódni az internetre, vagy a ház másik végében lett volna szükségünk elérésre. Mivel most sok családban egyszerre mindenki otthon van, ez azt jelenti, hogy a gyerekek is elérhetik a tökéletes teljesítményű kapcsolódást, amikor a szobájukban bekapcsolódnak az online tanórába, vagy akkor, ha a szülő éppen a ház egyéb eldugottabb pontján, távol a konyha és a nappali zajától dolgozik.

Pajzs az opportunista adathalászok és kiberbűnözők ellen

Így azonban nehezebb a szülőknek rajta tartani a szemüket a gyermekeken, és azon, hogy milyen tartalmat böngésznek az interneten. Ez pedig komoly problémát jelent. Mindannyian tudjuk jól, hogy a fiatalok mennyire ki vannak szolgáltatva a különféle fenyegetéseknek és veszélyeknek, amelyek akaratukon kívül is elérhetik őket az online világban. Az AiShield segítségével a szülők menedzselhetik az egyes családtagjaik, vagy a teljes család profilját. Szükség esetén teljes mértékben blokkolhatják a hozzáférést bizonyos weboldalakhoz és alkalmazásokhoz. Erre időkorlátot is be lehet állítani, így azt is megakadályozhatjuk, hogy túl sok időt töltsenek a képernyő előtt. A hozzáférést szükség esetén azonnal is blokkolhatjuk – majd később ugyanilyen gyorsan vissza is állíthatjuk. Mindemellett az AiShield intelligens, mesterséges intelligencia által vezérelt védelmet nyújt a különféle rosszindulatú kártevők, vírusok, zsarolóvírusok és adathalász kísérletek ellen is. Ez vonatkozik még az otthoni WiFi-hez csatlakoztatott egyéb eszközeinkre is, mint például hangvezérléses hangszórók, okostévék vagy riasztó berendezések.

Legyen egyértelmű, hogy otthon is a felnőttek irányítanak

A szülők számára azonban a legfontosabb előnyt az jelenti, hogy átvehetik az irányítást afelett, hogy a gyermekeik milyen tartalmat érhetnek el, bármilyen online tevékenységről is legyen szó. A Multy X használók egyszerűen letölthetik okostelefonjukra az AiShield alkalmazást, és bárhonnan menedzselhetik és módosíthatják a hozzáféréseket. „Az AiShield a szülők az otthon minden szegletében biztosíthatják a családtagok részére az internet-kapcsolódást, és közben arról is gondoskodhatnak, hogy megvédjék őket az online világ rejtett veszélyeitől.” – mondta Treso Tamás, a Zyxel magyarországi vezetője.

Az éves licencben elérhető szolgáltatás segít kiaknázni a Multy X összes előnyét, és a felhő alapú intelligens hálózatokkal megőrizni gyermekeink és családtagjaink biztonságát az internet rejtett veszélyeitől. Az irányítás adta megnyugtató érzésről nem is beszélve.”

– tette hozzá Treso Tamás.

További Digitalizáció

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés