Connect with us

Hirdetés

technokrata

207 millió forint befektetést kapott a TrustChain Systems

Trustchain Systems

Digitalizáció

207 millió forint befektetést kapott a TrustChain Systems

207 millió forint befektetést kapott a TrustChain Systems

A TrustChain online platformon vállalkozók, cégek, egyéb üzleti szereplők egymás között hoznak létre, egyeztetnek és a telefonjukon írnak alá dokumentumokat digitális, mégis jogilag biztonságos módon.

Olyan, a mindennapi működést jelentősen lassító adminisztrációs folyamatok tehetők így gyorsabbá, egyszerűbbé és biztonságosabbá, mint például a szerződések tartalmának egyeztetése, vagy jegyzőkönyvek, teljesítésigazolások, társasági jogi dokumentumok aláírása.

A platformot 2020. március 1-jétől magyar és cseh cégek mellett már újabb 23 ország állampolgárai – Albánia, Ausztria, Bulgária, Kanada, Ciprus, Észtország, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Izrael, Litvánia, Málta, Moldova, Montenegró, Észak-Macedónia, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Spanyolország, Svájc és az Egyesült Királyság – is használhatják.

A befektetést a KKV-knak szóló funkciók továbbfejlesztésére, piaci terjeszkedésre és nem utolsósorban új munkatársak felvételére fordítják. Dr. Romhány Gergely, a TrustChain Systems Kft. ügyvezetője azzal számol, hogy a terjeszkedéshez meglévő szolgáltatások bővítésére is szükség van, például a minősített elektronikus aláírások tanúsítványainak kibocsátásakor az ideális felhasználói élmény eléréséhez elengedhetetlen az adott anyanyelven elérhető távoli ügyfél-azonosítási szolgáltatás.

A TrustChain platformon használható minősített elektronikus aláírások magyar nyelven történő megszerzéséhez egyedi infrastruktúrát kellett felépíteniük, ezt követően kapták meg az Evrotrust Technologies AD-tól mint minősített bizalmi szolgáltatótól a helyi azonosítási ügynöki engedélyt.

A cégbe elsőként, 2017 júliusában a Startup Campus Inkubator Zrt. fektetett 53 millió forintot, másodikként pedig a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., akkor 149 millió forintot. A TrustChain indulása óta az újabb 207 millióval együtt összesen 409 millió forint befektetést kapott. A rendszeren keresztül 2019 októbere óta csaknem 300 szerződést írtak már alá.

További információ: www.trustchain.com

További Digitalizáció

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés