Connect with us

Automatizálás kiválthatja a hiányzó speciális szaktudást

robot using computer mouse

Digitalizáció

Automatizálás kiválthatja a hiányzó speciális szaktudást

Automatizálás kiválthatja a hiányzó speciális szaktudást

A szervezetek az informatika számos különféle területén küzdenek a szakemberhiánnyal.

Ez olyan szegmenseket is érint, amelyekre kevesebb figyelem irányul, mégis sok vállalatnál elengedhetetlenek a mindennapi működéshez, ilyenek például a terminál emulátor szoftverek.

A Micro Focus szakértői szerint az automatizálás ezen kihívások kezelésében is sokat segíthet.

Szinte nincs olyan terület az informatikában, amelyet ne érintene a szakemberhiány. Egy nemrégiben készült felmérés szerint hazánkban mintegy 22 ezer betöltetlen pozíció van országszerte az informatikai szektorban. Az Európai Unióban pedig 2020-ra akár 756 ezerre is nőhet a hiányzó szakértők száma a becslések szerint.

Kár, hogy a régi jó dolgokhoz már nem ért senki

A probléma tehát széles kört érint, és olyan területekre is kihat, amelyekkel kevesebbet foglalkoznak, mégis szükség van rájuk a szervezet megfelelő üzemeléséhez. Ilyenek például a terminál emulátor szoftverek, illetve a közvetítésükkel elérhető programok. Számos vállalatnál van szükség a napi munkához olyan, évekkel vagy akár évtizedekkel korábban bevezetett, sok esetben egyedileg programozott alkalmazásokra, amelyek már nem működnek a mai környezetben. Ezt a szakadékot hidalják át a terminál emulátorok, amelyek lehetővé teszik a régebbi programok futtatását is. Rengeteg különféle szegmensben használnak ilyen jellegű megoldásokat a biztosítási és pénzügyi szektortól kezdve az egészségügyön és kormányzaton át egészen a call centerekig.

A vállalatok különösen nehezen találnak szakembereket a régi alkalmazások és számítógéprendszerek működtetéséhez és karbantartásához. Ezekhez ugyanis speciális szaktudás szükséges, hiszen egyszerre kell érteni az alapvető felügyeleti feladatokhoz és azokhoz a legacy rendszerekhez, amelyeket a terminál emulátoron keresztül használnak. Ezt a keresztmetszetet pedig rendkívül nehéz megtalálni a piacon. Azok a szakértők, akik ismerik a régi megoldások csínját-bínját, már visszavonultak vagy más, magasabb pozícióban dolgoznak. A frissebb üzemeltetési ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkező informatikusoknak pedig nem szükséges ilyen kompetenciákat elsajátítaniuk, hiszen egyébként is kapkodnak utánuk a munkáltatók.

A kevesebb néha több

A Micro Focus szakértői ezért olyan fejlett terminál emulátor szoftverek használatát javasolják, amelyek egyszerűsítik a felügyeleti feladatokat, így kevesebb szakemberre és munkaórára van szükség a működtetésükhöz. A legtöbb szervezetnél a beszerzés és a telepítés után nem fordítanak különösebb figyelmet az emulációs szoftverekre, pedig érdemes néha megvizsgálni, milyen új funkciókat kínálnak a frissebb változatok.

A Reflection termékcsalád például – egyéb előnyök mellett – a munkát is hatékonyabbá teszi. A megoldások segítségével ugyanis automatizálható számos különféle felügyeleti feladat, beleértve a rendszer konfigurálását, az új felhasználók hozzáadását, illetve a lemezterület növelését. Ennek köszönhetően kevesebb szakember is képes gondoskodni az általános üzemeltetési feladatokról.

A termékcsalád ráadásul minden vállalati igényt lefed. A portfólióban megtalálható megoldások asztali gépeken, mobil eszközökön és webböngészőkön keresztül is egyszerűen hozzáférhetővé teszik az alkalmazásokat, illetve Java-kliens nélküli HTML-5-alapú emulációt biztosítanak. A Host Access Management and Security Server pedig a régi rendszerek és a modern személyazonosság- és hozzáféréskezelő megoldások között képez hidat, nagyobb biztonságot és egyszerűbb felügyeletet biztosítva a kapcsolódó hozzáférések felett.

További Digitalizáció

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom