Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitalizálódó civilek, csúcstechnológiával a társadalmi problémák megoldásáért

Digitalizáció

Digitalizálódó civilek, csúcstechnológiával a társadalmi problémák megoldásáért

Forrás: Microsoft News Center

Digitalizálódó civilek, csúcstechnológiával a társadalmi problémák megoldásáért

Civil Tech Hubot hozott létre a NIOK Alapítvány a Microsoft Magyarország támogatásával

A fontos társadalmi célokért dolgozó civil szervezetek is hozzáférhetnek a hatékonyságukat segítő új technológiákhoz a Civil Tech Hub segítségével.

A civil szféra digitalizációjához a technológia mellett tudásra és inspirációra is szükség van. A NIOK Alapítvány a Microsoft Magyarország támogatásával egy olyan közösségi teret és digitális tréningközpontot alakított ki, ahol mindez biztosított. Az első tréning-sorozat szeptemberben indul.

Társadalmi szervezetek digitalizációját segíti a NIOK Alapítvány székhelyén a Microsoft Magyarország támogatásával megnyílt Civil Tech Hub, amelynek fő célja, hogy a civil szervezetek munkatársai számára biztosítson közösségi teret, képzési és találkozási lehetőséget. A Civil Tech Hub egy közösségi iroda funkciókkal is ellátott oktatási- és tréning központ, ami fontos civil események helyszíne is lesz.

A Civil Tech Hub-hoz a Microsoft Magyarország szoftvereket, technológiát és rendszeres tréningeket nyújt, ennek köszönhetően a non profit szervezetek vezetői és munkatársai olyan új technológiai ismeretekkel gazdagodhatnak, amelyek segítik őket a hatékony munkavégzésben, adott esetben a napi működésük átalakításában is. A Civiltech programon keresztül a Microsoft Magyarország és a NIOK Alapítvány több mint tíz éve dolgozik együtt azért, hogy a legújabb technológiák a fontos társadalmi ügyek szolgálatába állhassanak. A civilek munkájának segítéséhez azonban a technológiai újításokhoz való hozzáférés önmagában nem elég, ha nem párosul a megfelelő szaktudással, felhasználói ismeretekkel.

„A magyarországi civil szervezetek működését nagy mértékben meghatározza, hogy kevés erőforrással rendelkeznek a technológiai tudás megszerzésére. Ezt a hiányt szeretné pótolni a Civil Tech Hub létrehozásával a NIOK Alapítvány és a Microsoft”

– mondta Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány igazgatója.

civiltech_2

A Civil Tech Hub kapcsán más IT vállalatok is jelezték, hogy támogatják a kezdeményezést, például önkéntes kollégák munkájával kívánnak hozzá járulni a civil szféra digitalizációjához.

„A Microsoftnál felelősséget érzünk azért, hogy a világ vezető technológiai vállalataként mindenkinek megteremtsük a lehetőséget az olyan technológiák használatához, mint a felhő vagy a mesterséges intelligencia. Hisszük, hogy amellett, hogy eszközöket biztosítunk a hatékonyabb működéshez, tudással és szakértelemmel is támogathatjuk a civil szektort. Ezt a célt szolgálja majd a Microsoft tréning sorozata a Civil Tech Hub-ban.”

– mondta Csanak Gabriella a Microsoft Magyarország marketing- és operatív igazgatója.

Szeptember végétől a Microsoft egy olyan tréning sorozatot indít, ahol a Microsoft szakértői mutatják be a hatékony együttműködés és a modern munkavégzéshez szükséges legújabb technológiák használatát. A tréning lehetőséget ad majd arra, hogy a közjóért dolgozó szervezetek munkatársai megismerjék, hogyan használhatják ki maximálisan napi munkájuk során például a felhő vagy az irodai szoftverekben rejlő potenciált.

További Digitalizáció

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés