Connect with us

Hirdetés

technokrata

E-oktatás – Nem Lehetetlen Küldetés

oktatás

Digitális oktatás

E-oktatás – Nem Lehetetlen Küldetés

E-oktatás – Nem Lehetetlen Küldetés

Napjainkban az e-oktatás témája az oktatási hatóságok, a tanárok, a szülők és a diákok közös platformjának bizonyul

. Mindannyian az oktatás jövőjének száguldó, de egyben káprázatos örvényében találtuk magunkat – ahol a technológiának a lezárt társadalomban előírt korlátozásoknak megfelelő utat kell találnia az érvényesülésre.

Abban az esetben, ha az osztály minden tagjával tartod a kapcsolatot, javasoljuk, hogy bizonyítsd be, hogy az e-oktatás nem csupán lehetséges küldetés, hanem a fényes jövő.

A diákok otthonról folytathatják a tanulást és kapcsolatba maradhatnak azáltal, hogy közös online térben osztják meg egymással a friss híreket lehetőleg olyan üzenetküldő program segítségével, amelyet már jól ismernek. A Viber Communities olyan hely, ahol a tanárok elérhetik az összes diákot online. A Community-knek korlátlan számú tagja lehet, fejlett moderációs eszközökkel rendelkezik és bárki, aki később csatlakozik, láthatja az előzetes tartalmakat.

Képzeld el, hogy létrehozol egy irodalom óra Community-t a 10. osztályosok számára. Az alábbiakban bemutatjuk az e-oktatást varázsütésre, mindössze 5 lépésben:

  1. Hozd létre a Community-t a Csevegés menüben: érintsd meg az 📝 ikont a jobb felső sarokban (iOS), vagy a lila kört a 💬 ikon segítségével a jobb alsó sarokban (Android) > Új Közösség> Add meg a Community nevét és a leírását.
  2. Döntsd el, hogy milyen típusú csoportot hozol létre az osztály számára

🔒 Zárt – zárt csoportban működhet (csak az csatlakozhat, akit a tanár meghív)

📢 Nyilvános – bárki csatlakozhat (közvetlen meghívással vagy a meghívó linkre kattintva)

  1. Döntsd el, hogy milyen lesz a Community kommunikációja

➡️Egyirányú (csak a tanár posztolhat, a diákok pedig csak olvashatnak, reagálhatnak és továbbíthatnak üzeneteket).

↔️ Kétirányú (a közösség tagjai is posztolhatnak).

Ezeket a szabályokat a helyzettől függően megváltoztathatod az idő múlásával.

  1. Itt az ideje, hogy megszabd az új csatorna szabályait a tudás terjesztéséhez. Írd meg a Community felhasználási feltételeit és rögzítsd az oldalad tetejére, hogy mindenki számára láthatóvá váljanak.

Később, ha valaki megsérti a szabályokat, blokkolhatod, és visszatérhet a fegyelem az e-osztályodba.

  1. Most – a lényeg következik – hozz létre tartalmat! Ne feledd, hogy a szabályokat Te diktálod és a diákokkal való chatelés nagyon gyors módja lehet az interakciónak és megmutathatja elkötelezettséged. Tehát légy rövid, hiteles és pontos a hozzászólásaidban. Próbálkozz a „közvélemény-kutatásokkal” a visszajelzés gyűjtéshez, és figyeld gyakran az információáramlást.

Úgy tűnik, minden készen áll!

Most add hozzá a tagokat és irányítsd el az új Community-t! Az online tanórákat megoszthatod, útmutatást nyújthatsz, akár 15 perces hangüzenetek vagy bármilyen, maximum 200 MB méretű fájlt küldhetsz; kérdezz, vagy hozz létre Viber szavazást, hogy visszajelzést kapj a hallgatóktól.

Új Community-d lehetőségei végtelenek, az irányítás a Te kezedben van, és könnyen kialakíthatod az osztály napi rutinját.

A jelenlegi globális helyzet új kihívások elé állítja az oktatást, a tanárokat és diákokat. Itt az ideje, hogy megragadjuk a lehetőséget és elérjük az oktatás olyan fajta minőségét, amelyet a digitalizáció során a globális trend megkövetel és bizonyítsuk, hogy az e-oktatás legalább olyan jól működik, mint a hagyományos tanítási módszerek a formális iskolai oktatás területén.

Oszd meg ezt a cikket a Community-ddel, terjeszd az ismereteket és vállalj kulcsfontosságú szerepet az új oktatási gyakorlat megismertetésében a világgal.

Rendelkezel már az e-osztályod igényeinek megfelelő Viber Community-vel vagy vannak még felmerülő kérdéseid? Csatlakozz az E-Tanárok magyar Community-hez itt:

https://invite.viber.com/?g2=AQA3T6x3l0DYmUs7QDPDSqvAofL8dR1QCi4I9iyCEKR%2FoRhKTjQ6vWOAgVUIvK%2Fa&lang=hu

⚠️ Felhívjuk figyelmed, hogy a Viber használata 13 éves kor alatt nem engedélyezett. ⚠️

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés