Connect with us

Hirdetés

technokrata

Harmadszor rendezték meg a duális főiskolai napot a Mercedes-Benz gyárban

Digitális oktatás

Harmadszor rendezték meg a duális főiskolai napot a Mercedes-Benz gyárban

Harmadszor rendezték meg a duális főiskolai napot a Mercedes-Benz gyárban

A jövő technológiai trendjeire készíti fel a hallgatókat a duális felsőoktatási képzés

Múlt csütörtökön a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában a duális főiskolai képzésben résztvevő diákoké volt a főszerep: a harmadik alkalommal megrendezett duális hallgatói nap egymás megismeréséről és a játékos csapatépítésről szólt.

anapon

A programok között volt a gyárral és a termeléssel kapcsolatos autóipari kvíz, ügyességi játék és kiscsoportos kreatív feladat is, amelynek során az egyes csapatoknak azt kellett bemutatniuk, hogy hogyan képzelik el a jövő autógyárát.

A rendezvényen Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője elmondta:

„Az évről-évre növekvő jelentkezői létszám egyértelműen a duális képzés egyre nagyobb népszerűségét jelzi. Ami pedig különösen örvendetes, hogy egyre több női hallgatót is üdvözölhetünk a gyár duális képzési programjában. Jelenleg két gépészmérnök, két mérnök-informatikus, egy logisztikai mérnök és három gazdálkodás és menedzsment szakos fiatal hölgy vesz részt a képzésben.”

Christian Wolff elmondta: az autóipar éppen történetének legnagyobb változásán megy keresztül. Az elektromos hajtás, az önvezető járművek és az autómegosztó szolgáltatások terjedése globálisan forradalmasítja magát az autózást. A fejlődés részeként a digitalizáció, az ipar 4.0-ás megoldások és a rugalmas termelés már ma is mind megtapasztalhatók a gyárban, a duális képzésben résztvevő diákok a tanáraiknak köszönhetően így testközelből szerezhetik meg az a tudást, amelyre támaszkodva még a gyorsan változó technológiai környezetben is mindig képesek lesznek boldogulni.

csoportmunka-a-harmadian_1

A gyárigazgató kiemelte a Neumann János Egyetem Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karával folytatott közös munka jelentőségét. Az egyetem és a kecskeméti autógyár szoros szakmai együttműködésének köszönhetően hazánkban elsőként itt vezették be a duális képzési formát. A kecskeméti gyárban zajló képzés keretében azóta már hét szakon, a járműmérnök, gépészmérnök, mérnökinformatikus, műszaki menedzser, logisztikai mérnök, gazdálkodás és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás szakirányon szerezhetnek duális diplomát a hallgatók.

Kovács János, a Mercedes-Benz gyár oktatási vezetője elmondta:

„Fontos számunkra, hogy a nálunk tanuló hallgatók jobban megismerjék egymást a tanórákon kívül is, hogy a diákok találkozzanak, beszélgessenek egymással, és így szakokon és évfolyamokon átívelő ismeretségeket, barátságokat alapozzunk meg. Így fogják tudni egymást különösen jól támogatni a jövőben is. A most megrendezett duális hallgatói nap fő célja éppen ezért a csapat összekovácsolása volt, és az eredménnyel nagyon elégedettek vagyunk.”

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés