Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan dönteni kell: Közeledik a továbbtanulással kapcsolatos legnagyobb hazai kiállítás

Digitális oktatás

Hamarosan dönteni kell: Közeledik a továbbtanulással kapcsolatos legnagyobb hazai kiállítás

Hamarosan dönteni kell: Közeledik a továbbtanulással kapcsolatos legnagyobb hazai kiállítás

Az idei Educatio már a tanulmányokat követő munkaéletre is összpontosít

A továbbtanulást tervezőknek 2019. február 15-ig kell dönteniük arról, mely egyetemekre szeretnének jelentkezni. Az Educatio felsőoktatási elhelyezkedést segítő rendezvényt idén január 10-12. között rendezik meg a Hungexpon, ahol a továbbtanuláshoz és -képzéshez kapcsolódó információkat az intézmények jelenlegi hallgatói és oktatói adják át.  A bő ötvenezres látogatottságú eseményen 20 000 négyzetméteren, 18 ország több mint 50 felsőoktatási intézménye, valamint közel 200 kiállító várja a középiskolásokat, szüleiket és tanáraikat, ingyenesen.

educatio_diakok

A három nap elsősorban a fiatalok felsőoktatási kérdéseinek megválaszolására fókuszál: összekapcsolja a hazai és külföldi egyetemeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat és szakképző intézményeket a középiskolás diákokkal, oktatókkal és a szülőkkel. A már egyetemen tanuló hallgatók pedig mesterképzésekről juthatnak hiteles információkhoz.

„Az idei tematikában kiemelt figyelmet kapnak a duális képzések, illetve minden eddiginél több munkaadó ismerteti meg magát a diákokkal, hiszen ahogy az egyetemek is egyre inkább összpontosítanak a gyakorlati tudásra, úgy a cégek is felfedezték, hogy ma már jó előre kell gondoskodniuk az utánpótlásról”

nyilatkozta Maszlavér Gábor, a háromnapos rendezvény főszervezője.

Az Educatio sajátossága, hogy a továbbtanulás legfontosabb tudnivalóit a kitelepülő intézmények jelenlegi hallgatói és oktatói adják át, így tőlük közvetlen formában is lehetőség nyílik a tájékozódásra, legyen szó az egyes szakokról, képzésekről, egyetemi életről, kollégiumi elhelyezésről, vagy akár a tanulmányokat követő jövőképről. Az információk mellett tudományos és szórakoztató programok ugyanúgy várják az érdeklődőket, mint tájékoztató előadások a magyar felsőoktatás jövőjéről, szakmai újításokról és módszerekről, de diákhitel, diákmunka, nyelvtanulási és Erasmus lehetőségek témaköreiben is gazdagabban távozhat a látogató.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés