Connect with us

technokrata

A diákoknak és tanáraiknak is hatalmas segítség ez az új matek app

App

A diákoknak és tanáraiknak is hatalmas segítség ez az új matek app

A diákoknak és tanáraiknak is hatalmas segítség ez az új matek app

Több mint 17 ezer kérdést oldhatnak meg az alkalmazással a gyerekek

Nemcsak kijavítja a hibákat a tanárok helyett, hanem visszajelzésekkel a gyerekeket is segíti az az új matekos applikáció, ami októberben jelent meg. A Manumath egy új szemléletű, a matematikai gyakorlást segítő ingyenesen letölthető alkalmazás, amit iOS-en és Androidon is lehet használni.

manumath_foto2

Több mint 100 feladatsor, azaz több mint 10 ezer matematikai kérdés kapott helyet ingyen abban az alkalmazásban, amit évtizedes tanítási tapasztalatok alapján készített el egy független magyar fejlesztői csapat. A tableten és okostelefonon is használható Manumath programot több hónapon keresztül tesztelték egy budai általános iskola tanárai és diákjai.

„Szerettünk volna egy olyan applikációt létrehozni, amely jobban segíti a diákokat az alapok gyakorlásában, és eredményesebben tudnak vele önállóan is boldogulni. A törtes műveleteknél visszajelzést is kap a tanuló, ha kell, milyen irányba induljon el a probléma megoldásához. Ez más, hasonló alkalmazásoknál nem jellemző”

– mondják a fejlesztők.

Ugyanakkor a sokszor oda nem illő, figyelemelterelő színes ábrákat sem tartják szerencsésnek gyakorlás közben, mert a gyermekeknek legtöbbször ezek nélkül sem egyszerű az odafigyelést megtanulniuk, teszik hozzá az app alkotói. A Manumath még abban is különbözik a többi elérhető alkalmazástól, hogy itt szabad formában is megadható a végeredmény. Ha egy feladat megoldása másfél, akkor a háromkettedet és az egy egész egykettedet is elfogadja helyes válasznak.

manumath_foto3

A fejlesztők szerint ez az applikáció nem pótolja a tanárt vagy a szülőt, csak támogatja a magyarázó munkájukat a gyakorlás hatékonyabbá tételével. Ezért elsősorban a gyerekekkel tanuló matektanároknak és szülőknek ajánlják, de önállóan tanulni és gyakorolni képes iskolások is használhatják a programot. Az applikáció letöltésével több mint 100 féle feladatsort oldhatnak meg ingyen a gyerekek. Október végéig azonban díjmentesen meg lehet kapni a havi előfizetést, amivel a teljes feladatgyűjtemény használható. Ez összesen több mint 200 feladatsort, benne több mint 17 ezer matematikai kérdést jelent. Az alkalmazás Androidon és iOS-en is elérhető.

További App

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin