Connect with us

technokrata

Ha érdekel a mesterséges intelligencia, akkor itt egy ingyen képzés, ráadásul online, otthonról elvégezhető

Digitális oktatás

Ha érdekel a mesterséges intelligencia, akkor itt egy ingyen képzés, ráadásul online, otthonról elvégezhető

Ha érdekel a mesterséges intelligencia, akkor itt egy ingyen képzés, ráadásul online, otthonról elvégezhető

Az egész mindösszesen 30 órát vesz igénybe

Abban mind egyet érthetünk, hogy korunk egyik legnagyobb újítása a gépi tanulás, amiről normális esetben nem sokat tudunk, leginkább olyan szinten érintkezünk vele maximum, hogy ha olyan okostelefonunk van, ami alkalmazza, akkor használjuk. Akit ennél jobban érdekel a dolog, de nem szeretné a bankszámláját ilyesmivel terhelni, annak remek lehetőség ez, a Helsinki Egyetem által létrehozott 30 órás tanulási program, mely teljesen ingyenes és akár otthonról is elvégezhető. – írja a HVG.hu

 

A nagy népszerűségre való tekintettel számos cég foglalkozik AI fejlesztéssel, hiszen rengeteg lehetőséget rejt magában. Programokba, készülékekbe építik be, ami nem mindenki szerint teljesen veszélytelen, többek közt Elon Musk és Stephen Hawking is óvatosságra intette a tudós társadalmat, hogy ez az egész gépi tanulás dolog bármikor elszabadulhat és akár megállíthatatlan méreteket is ölthet, ahogy azt nem egy Sci-Fiben láthattuk már felvázolva.

Bár már használjuk, ez koránt sem jelenti azt, hogy az emberek többsége érti és tudja is, miről van szó pontosan. A megismeréséhez szükség van egy alap tudásra, amit nem tudunk összeszedni csak úgy az utcán, de legtöbbször még az egyetemen sem, ha nem olyan jellegű felsőoktatásban tanulunk, vagy tanultunk, ezért a Helsinki Egyetem úgy döntött, hogy ennek a tudatlanságnak egyszer és mindenkorra véget kell vetni.

‘The Elements of Artifical Intelligence’ címmel tették közzé azt a bizonyos csomagot, amit bármikor bárki letölthet és elsajátíthat, mindösszesen angol nyelvtudásra van szükség. Amellett, hogy szépen fel van építve az egész, még egy kis Science-Fiction is jut nekünk jutalmul, ha végigcsináljuk a kurzust, ugyanis lehetséges jövőképekről is szó esik az oktatócsomagban. Szerencsére érdeklődés is van rá, ugyanis már több mint 25 ezren töltötték le.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök