Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kihirdették a ‘Nagy Digitális Kaland’ végeredményét a Vodafone Magyarország székházában

Digitális oktatás

Kihirdették a ‘Nagy Digitális Kaland’ végeredményét a Vodafone Magyarország székházában

Kihirdették a ‘Nagy Digitális Kaland’ végeredményét a Vodafone Magyarország székházában

2018. május 26-án a Vodafone Magyarország székházában kihirdették az általános iskolásoknak szóló digitális csapatverseny, a Nagy Digitális Kaland eredményeit – összesen több mint 1000, a digitális világban otthonosan mozgó 3-4., illetve 5-6. osztályos csapat mérkőzött meg egymással, akik közül kategóriánként 10-10 győztest hirdettek ki.

A Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa szervezésében és a Vodafone Magyarország által működtetett digitaliscsalad.hu okos magazin támogatásával létrejövő Nagy Digitális Kaland országszerte párhuzamosan 35 helyszínen zajló megmérettetésén háromfős, 3-4. és 5-6. osztályos csapatok versenyeztek. A 2018. május 11-én második alkalommal megrendezett versenyen idén – szemben a tavalyi 2000 fővel – több mint 3200-an vettek részt, 1074 csapatra bontva.

 

A résztvevők 72%-a fiú, 28%-a lány volt, ami kifejezetten jó aránynak számít a technológiai szakmák területén jellemző aránytalanság ellenére egy ilyen témájú versenyen. A Vodafone számára éppen ezért kiemelten fontos, hogy egyenlőséget teremtsen a nemek arányában a technológiai szakmák területén, de általánosságban a fiatalok digitális kompetenciáinak fejlesztése is a vállalat szívügye. A Nagy Digitális Kalandon például különdíjat kapnak a csak lányokat felsorakoztató csapatok – idén a 3-4. osztályos kategóriában a Syntax Error, az 5-6. osztályos kategóriában pedig a Kódolók volt a legjobban teljesítő lánycsapat. A résztvevőknek egy óra állt rendelkezésükre, hogy teljesítsenek egy játékos küldetést, amely kapcsolódott a digitális világhoz, a logikus, algoritmikus gondolkodáshoz, illetve az internetbiztonsághoz egyaránt. Idén is LogiRobi, a barátságos űrből érkezett robot tudásának fejlesztése volt a cél.

Az online feladatok teljesítéséhez a tanulóknak Wi-Fi képes laptopot vagy tabletet kellett használniuk – a résztvevők számára az internetet 4G képes MiFi eszközeivel a Vodafone biztosította.

A nyeremények között a digitális világot képviselő eszközök, többek között tablet, okosóra és mini drón is szerepelt. A díjakat Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese adta át.

“A Vodafone-nál hatalmas hangsúlyt fektetünk a fiatalok, különösképp a lányok technológiai orientációjára. Ezért is ismerjük el különdíjjal a csak lányokból álló csapatokat a Nagy Digitális Kalandon. Emellett számos egyéb kezdeményezésünk is azt a célt szolgálja, hogy megszüntessük a nemek közötti aránytalanságot a műszaki, természettudományos, mérnöki és matematikai munkakörökben”

– fejtette ki Tóth Zsuzsanna HR vezérigazgató-helyettes a verseny kapcsán.

Carra Anita lakossági szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettes elmondta:

„Második alkalommal került megrendezésre Nagy Digitális Kaland és örömmel tapasztaltuk, hogy rohamosan nő az esemény népszerűsége, másfélszeresére nőtt a résztvevők száma tavalyhoz képest. Ezt a generációt már úgy ismerte meg a többség, mint digitális bennszülötteket, de épp ez az oka, hogy az ő esetükben a játékos fejlesztésnek, tanulásnak még nagyobb jelentősége van, hiszen egy nap ők fogják megalkotni a ma még csak a képzeletünkben létező legújabb technológiákat, innovációkat. Természetesen a szülőkről sem feledkezhetünk meg, hiszen ők azok, akik nehezebben igazodnak el a teljes digitalizáció világában. Ezért működtetjük a Digitális Család weboldalt, melynek célja, hogy csökkentse a generációk közti szakadékot és a digitális világhoz kapcsolódó hasznos tanácsokkal és tippekkel segítse a szülőket és a gyerekeket egyaránt.”

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés