Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kihirdették a ‘Nagy Digitális Kaland’ végeredményét a Vodafone Magyarország székházában

Digitális oktatás

Kihirdették a ‘Nagy Digitális Kaland’ végeredményét a Vodafone Magyarország székházában

Kihirdették a ‘Nagy Digitális Kaland’ végeredményét a Vodafone Magyarország székházában

2018. május 26-án a Vodafone Magyarország székházában kihirdették az általános iskolásoknak szóló digitális csapatverseny, a Nagy Digitális Kaland eredményeit – összesen több mint 1000, a digitális világban otthonosan mozgó 3-4., illetve 5-6. osztályos csapat mérkőzött meg egymással, akik közül kategóriánként 10-10 győztest hirdettek ki.

A Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa szervezésében és a Vodafone Magyarország által működtetett digitaliscsalad.hu okos magazin támogatásával létrejövő Nagy Digitális Kaland országszerte párhuzamosan 35 helyszínen zajló megmérettetésén háromfős, 3-4. és 5-6. osztályos csapatok versenyeztek. A 2018. május 11-én második alkalommal megrendezett versenyen idén – szemben a tavalyi 2000 fővel – több mint 3200-an vettek részt, 1074 csapatra bontva.

 

A résztvevők 72%-a fiú, 28%-a lány volt, ami kifejezetten jó aránynak számít a technológiai szakmák területén jellemző aránytalanság ellenére egy ilyen témájú versenyen. A Vodafone számára éppen ezért kiemelten fontos, hogy egyenlőséget teremtsen a nemek arányában a technológiai szakmák területén, de általánosságban a fiatalok digitális kompetenciáinak fejlesztése is a vállalat szívügye. A Nagy Digitális Kalandon például különdíjat kapnak a csak lányokat felsorakoztató csapatok – idén a 3-4. osztályos kategóriában a Syntax Error, az 5-6. osztályos kategóriában pedig a Kódolók volt a legjobban teljesítő lánycsapat. A résztvevőknek egy óra állt rendelkezésükre, hogy teljesítsenek egy játékos küldetést, amely kapcsolódott a digitális világhoz, a logikus, algoritmikus gondolkodáshoz, illetve az internetbiztonsághoz egyaránt. Idén is LogiRobi, a barátságos űrből érkezett robot tudásának fejlesztése volt a cél.

Az online feladatok teljesítéséhez a tanulóknak Wi-Fi képes laptopot vagy tabletet kellett használniuk – a résztvevők számára az internetet 4G képes MiFi eszközeivel a Vodafone biztosította.

A nyeremények között a digitális világot képviselő eszközök, többek között tablet, okosóra és mini drón is szerepelt. A díjakat Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese adta át.

“A Vodafone-nál hatalmas hangsúlyt fektetünk a fiatalok, különösképp a lányok technológiai orientációjára. Ezért is ismerjük el különdíjjal a csak lányokból álló csapatokat a Nagy Digitális Kalandon. Emellett számos egyéb kezdeményezésünk is azt a célt szolgálja, hogy megszüntessük a nemek közötti aránytalanságot a műszaki, természettudományos, mérnöki és matematikai munkakörökben”

– fejtette ki Tóth Zsuzsanna HR vezérigazgató-helyettes a verseny kapcsán.

Carra Anita lakossági szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettes elmondta:

„Második alkalommal került megrendezésre Nagy Digitális Kaland és örömmel tapasztaltuk, hogy rohamosan nő az esemény népszerűsége, másfélszeresére nőtt a résztvevők száma tavalyhoz képest. Ezt a generációt már úgy ismerte meg a többség, mint digitális bennszülötteket, de épp ez az oka, hogy az ő esetükben a játékos fejlesztésnek, tanulásnak még nagyobb jelentősége van, hiszen egy nap ők fogják megalkotni a ma még csak a képzeletünkben létező legújabb technológiákat, innovációkat. Természetesen a szülőkről sem feledkezhetünk meg, hiszen ők azok, akik nehezebben igazodnak el a teljes digitalizáció világában. Ezért működtetjük a Digitális Család weboldalt, melynek célja, hogy csökkentse a generációk közti szakadékot és a digitális világhoz kapcsolódó hasznos tanácsokkal és tippekkel segítse a szülőket és a gyerekeket egyaránt.”

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés