Connect with us

Hirdetés

technokrata

100 millió eurót fektet be az ABB a képzési és innovációs campusába

Digitális oktatás

100 millió eurót fektet be az ABB a képzési és innovációs campusába

100 millió eurót fektet be az ABB a képzési és innovációs campusába

Az ABB a legnagyobb organikus beruházását hajtja végre az ipari automatizálás területén, a B&R ausztriai egységénél

Egy évvel a B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) felvásárlásának bejelentését követően az ABB azt tervezi, hogy 100 millió eurós beruházással csúcstechnológiai szintet képviselő innovációs és képzési campust épít a B&R székhelyének otthont adó felső-ausztriai Eggelsbergben. Az ABB több mint 130 éves történetében ez lesz a legnagyobb organikus beruházása az ipari automatizálásba, amely 1000 új csúcstechnológiai álláshelyet teremt majd Ausztriában.

visualization_of_the_campus_3

Az új innovációs és képzési campusban az ABB AbilityTM platform alapján fejlesztenek ki technológiákat a jövő gyára számára, amelyben a termelést és a gyártást intelligens és felhőre csatlakozó gépek és robotok végzik majd autonóm módon. A beruházás szervesen illeszkedik a cég Next Level stratégiájába, amely az innovációt a nyereséges növekedés egyik fő motorjának tekinti. Az ABB, amelynél közel 30 000-en dolgoznak a K+F és az alkalmazásfejlesztés területén, éves szinten 1,4 milliárd dollárt fektet be kutatás-fejlesztésbe. A B&R-nek több mint ezer alkalmazottja dolgozik kutatás-fejlesztés, illetve alkalmazásfejlesztés terén.

Az új kutatási-fejlesztési campus 35 000 m2 alapterületű lesz, és jelentős számú csúcstechnológiai színvonalú létesítménynek ad majd otthont. Az ultramodern kutatás-fejlesztési laborok mellett – amelyek az ipari vezérlőrendszerektől a gépi tanuláson át a mesterséges intelligenciáig fejlesztenek és tesztelnek majd automatizálási technológiákat–, a campusban épül majd meg az Automation Academy (Automatizálási Akadémia) is, amely a vállalat ügyfeleit, partnereit és alkalmazottait képzi ezen új technológiák használatára. Az ünnepélyes alapkőletétel a tervek szerint ez év nyarán lesz. A campus 2020 során kezdi meg működését. A beruházás befejezését követően az eggelsbergi egység lesz az ABB egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központja.

visualization_of_the_campus_2

Az új campusnak köszönhetően a világ második legnagyobb, ipari automatizálási megoldásokat szállító vállalata tovább erősíti vezető pozícióját a gép- és gyárautomatizálás területén. A “diszruptív” technológiák fejlesztése lehetővé teszi, hogy az ABB még jobban ki tudja szolgálni a rendkívül vonzónak számító, 20 milliárd dolláros keresletet jelentő gép- és gyárautomatizálási szegmens igényeit.

Az ABB 2017 júliusában vette meg a B&R-t, amely akkor a gép- és gyárautomatizálás terén a világ legnagyobb, független beszállítója volt a termék- és szoftveralapú nyílt architektúrájú megoldások piacán. A B&R globális gép- és gyárautomatizálási üzleti egységként beintegrálódott az ABB Ipari Automatizálási divíziójába. A két vállalat portfóliójának egyesítését követően az ABB napjainkban az egyetlen olyan ipari automatizálási megoldásokat szállító cég, amely a mérés, a vezérlés, a hajtások, a robotika, az energetikai rendszerek és a digitalizálás terén a technológiák és a szoftvermegoldások teljes palettáját kínálja a vevők számára.

abb_ceo_ulrich-spiesshofer_with_austria_chancellor_sebastian_kurz_abb_product_original

„A B&R kiváló teljesítménnyel indult az ABB égisze alatt, és túlszárnyalta elvárásainkat. Jól haladunk azon célunk elérése felé, hogy az árbevétel hamarosan meghaladja az 1 milliárd dollárt,”

– nyilatkozata Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója Linzben, a Sebastian Kurz osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatón.

„A 100 millió eurós beruházásunk új lendületet kölcsönöz a fejlődésnek, és tovább erősíti sikereink két alappillérét: az innovációt és a szakembergárdát. Azontúl, hogy új kutatás-fejlesztési kapacitást építünk ki, a beruházásnak köszönhetően tovább bővül a B&R Automatizálási Akadémiája is, amely világviszonylatban is egyedülálló oktatási és képzési programokkal áll majd a vevőink, partnereink és alkalmazottaink rendelkezésére.”   

„Az eggelsbergi helyszín melletti egyértelmű elköteleződése nyomán az ABB piacvezetővé vált Ausztriában, az automatizálás terén”

austria_chancellor_sebastian_kurz_abb_ceo_ulrich_spiesshofer_original705520ecc1f463c09537ff0000433538

– mondta Sebastian Kurz Ausztria kancellárja.

„Az ABB, ígéretéhez híven, olyan beruházást hajt végre, amelynek hatalmas jelentősége van Ausztria, mint nemzetközi presztízzsel rendelkező üzleti helyszín számára. Ez a fejlesztés komoly lendületet adhat a magas szintű képzettséget igénylő új munkahelyek további bővítésének is, és Ausztriát vonzó célponttá teheti a csúcstechnológia cégek számára.”    

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés