Connect with us

Hirdetés

technokrata

A magyar joghallgatóknak is szembe kell nézni a innovációk okozta kihívásokkal

Digitális oktatás

A magyar joghallgatóknak is szembe kell nézni a innovációk okozta kihívásokkal

A magyar joghallgatóknak is szembe kell nézni a innovációk okozta kihívásokkal

Karrierlehetőséggel és nemzetközi szakmai képzéssel jutalmazza a legtehetségesebb hazai joghallgatókat a Baker McKenzie. A The New Lawyer Challenge indulói kipróbálhatják, milyen kihívások elé állítja az innováció a jogászokat, és miként tudnak ezekkel sikerrel szembenézni.

A világgazdaságban zajló komplex folyamatok és felgyorsult digitalizációs trendek a jogász szakmát is állandó változásra késztetik. A negyedik ipari forradalom által előidézett piaci átalakulás következményeként a szakértőknek sok esetben olyan jogi kérdésekben kell állást foglalniuk, amelyekben még nem létezik megfelelő szabályozás.

 

Az átalakult ügyféligények kiszolgálása újfajta megközelítést és szakembereket igényel. A Baker McKenzie kihívása a jogászok legújabb generációjának ad lehetőséget arra, hogy bepillantást nyerjenek, miként lehet lépést tartani a rohamosan fejlődő világgal. A pályázatra a magyar joghallgatók 2018. február 12-től jelentkezhetnek.

A Baker – The New Lawyer Challenge keretében aktuális jogi problémákat kell megoldaniuk a jelentkezőknek. A feladatok kidolgozása során a pályázók megtapasztalhatják, miként támogatja a technológia fejlődése a jogászok munkáját. A szakmai ismereteken felül logikájukra és kreativitásukra is szükségük lesz a hallgatóknak, hogy sikerrel vegyék az akadályokat. Egy online feleletválasztós teszt, valamint az innovációt érintő jogeset feldolgozását követően a legkiválóbb jelentkezők szakmai beszélgetésen vesznek részt a Baker McKenzie budapesti irodájában.

A döntőbe jutó pályázókra értékes nyeremények, valamint karrierlehetőség vár. A győztes joghallgató háromnapos, városnézéssel egybekötött szakmai programon vehet részt a Baker McKenzie amszterdami irodájában.

A magyarországi iroda a tehetséggondozás és a megfelelő utánpótlás biztosítása érdekében évek óta egy hathetes saját, valamint egy nemzetközi gyakornoki programot is működtet. A programokban évről évre a nemzetközi és európai jog iránt érdeklődő fiatal jogászok vesznek részt.

„A 47 országban 77 irodával jelenlévő Baker McKenzie a világ egyik legnagyobb ügyvédi irodahálózata. A cég megalapítása óta az innováció meghatározó szerepet játszik működésünkben. Globális innovációs programunk célja, hogy a legújabb digitalizációs trendeket követve reformáljuk meg a jogi szolgáltatást. Hazai irodánk évtizedek óta kiemelt figyelmet fordít a jövő tehetségeinek felfedezésére és szakmai továbbfejlesztésére.

– hangsúlyozta Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker McKenzie budapesti irodájának vezetője.

„The New Lawyer Challenge pályázattal szeretnénk a hallgatókat felkészíteni azokra a jogi feladatokra, helyzetekre, amelyekkel az egyetemről kilépve akár már első megbízatásukon találkozhatnak.”

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés