Connect with us

technokrata

Holnaptól újabb állásbörze indul az Óbudai Egyetemen!

Digitális oktatás

Holnaptól újabb állásbörze indul az Óbudai Egyetemen!

Holnaptól újabb állásbörze indul az Óbudai Egyetemen!

Most épp járműipari, illetve műszaki témában!

29 cég közel 350 állásajánlatával járműipari és műszaki tematikájú állásbörzét szervez az Óbudai Egyetem október 18-19-én. Az egyetem hallgatói és az érdeklődők 18-án Józsefvárosban a Tavaszmező utcai, 19-én pedig Óbudán, a Bécsi úti kampuszon találkozhatnak a munkaerőpiac világával mindkét nap 9 és 16 óra között.

 

A kétnapos tematikus rendezvény célja, hogy az adott terület munkaerő-piaci igényeinek bemutatása nagyobb teret kapjon az egyetemen és a vele kapcsolatban álló közoktatási és felsőoktatási intézményekben.

Az őszi állásbörze első napján, október 18-án a józsefvárosi kampusz kiemelt tematikáját a járműipar adja, amely jelenleg az ország egyik húzó ágazata, kisvállalkozásoktól kezdve a nagy nemzetközi multi cégekig képviseli magát hazánkban. Az iparágban a komoly fejlesztési munkáktól a gyártástervezésen, optimalizálási feladatokon keresztül a minőségbiztosításig minden mérnöki feladat megtalálható, ennek megfelelően ezen a területen helyezkedik el az Óbudai Egyetem legtöbb hallgatója.

A műszaki tematikájú állásbörzének október 19-én a Bécsi úti kampusz ad helyet, amely idén három területre fókuszál: a kreatív iparra, az energetikára és az informatikára. A járműipar, energetika, kreatív- és az IKT iparág Magyarországon kiemelt gazdasági szerepet tölt be az oktatás, a tehetséggondozás és a munkaerőpiac szempontjából egyaránt, éppen ezért kerültek ezek a szakterületek az októberi börze középpontjába. Az Óbudai Egyetem a kreatív ipar, energetika és informatika területén BSc, MSc és Phd szinten indít képzéseket.

A járműipari börzén 13 kiállító várja 74 négyzetméteren az érdeklődőket, több nagynevű cég közt jelen lesz a Robert Bosch, Audi, Suzuki és a Schaeffler Csoport. A Bécsi úti főépület aulájában, a műszaki állásbörzén pedig 88 négyzetméteren 16 kiálló közt biztosan találkozhatnak az érdeklődők a Nokia, MÁV, ELMŰ-ÉMÁSZ, ExxonMobile és Accenture cégek képviselőivel. Az érdeklődők cégbemutató előadásokon, próbainterjún és grafológiai gyorselemzésen is részt vehetnek.

A mindkét nap 9 és 16 óra között zajló állásbörze kiváló alkalom mind az új munkaerő, mind a leendő munkahely feltérképezésére. A személyes találkozás lehetőséget ad a közvetlenebb kapcsolat kialakítására a hallgatók és leendő munkaadóik között. A börzén résztvevő cégek felmérhetik a frissen végzettek szakmai felkészültségét, tapasztalatát és a munkahellyel kapcsolatos elképzeléseiket, miközben megismertethetik cégüket a diákokkal. A hallgatók a rendezvényen tájékozódhatnak a cégek által nyújtott lehetőségekről, a pályakezdőkkel, friss diplomásokkal szemben támasztott elvárásaikról. Az állásbörze nem csak az államvizsga előtt álló végzősöknek nyújt hasznos segítséget, hanem az alsóbb évfolyamos hallgatóknak is. Megismerkedhetnek ugyanis a kiállító cégek fő profiljaival, követelményrendszerükkel, együttműködési lehetőségekkel, illetve szakmai gyakorlati helyeket, diplomakészítésben való közreműködési lehetőségeket találhatnak.

A két napos börzén az Óbudai Egyetem saját standdal is megjelenik, ahol a BA diploma megszerzését követő lehetőségekről nyújt tájékoztatást az érdeklődőknek a mester, posztgraduális és doktori képzéseket illetően, bemutatva ezzel az egyetem nyújtotta életpálya karrierlehetőségeit.

A szervezők sok éves tapasztalata azt mutatja, hogy mind a rendezvényen megjelenő cégek, mind pedig az ide látogató diákok számára hasznos ismereteket és információkat nyújt az Óbudai Egyetem Állásbörzéje.

További Digitális oktatás

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin