Connect with us

Egész Közép-Kelet-Európa nálunk fog tanulni a fintechről

mkb-fintechlab-demoday-min-1280x640

Digitális oktatás

Egész Közép-Kelet-Európa nálunk fog tanulni a fintechről

Egész Közép-Kelet-Európa nálunk fog tanulni a fintechről

MKB Bank: a sikertörténet tovább folytatódik, itt a Fintech Akadémia 2.0

Az MKB Fintech Program keretében 2016-ban, első alkalommal megrendezett MKB Fintech Akadémián  több mint 700-an vettek részt. A szintén tavaly létrehozott fintech innovációs központ, az MKB Fintechlab, olyan hazai startupoknak biztosít inkubációs környezetet és anyagi támogatást, amelyek  világszínvonalú fintech  megoldások kifejlesztésén dolgoznak. A Fintechlab által támogatott Blueopes és Family Finances startupok a közelmúltban rangos nemzetközi elismerésben is részesültek. A jövő hónapban Budapesten megrendezésre kerülő Fintech Akadémia 2.0 immáron nemzetközi fintech rendezvénnyé nőtte ki magát.

 

A Fintech Akadémia 2.0 központi témája  az adat és annak lehetséges, újszerű hasznosítása. Az eseményen hazai és nemzetközi előadók avatják be az érdeklődőket az adatvezérelt digitális bankolás és pénzügyek új világába. Szó lesz a piactér alapú bankolásról, a nyílt banki infrastruktúrában rejlő innovációs lehetőségekről, IT biztonsági kihívásokról, továbbá a blokklánc, az ún. blockchain technológiával kapcsolatos várakozásokról.

Újdonság lesz idén a Fintech Akadémia 2.0 ideje alatt zajló fejlesztői-tesztelői verseny.  Az elmúlt hetekben az MKB Bank nyílt, banki tesztelői környezetet, ún. fintech sandboxot indított el, amelyen  keresztül startupok, fejlesztők, de akár más pénzügyi szolgáltatók is – a világ bármely tájáról – tesztelhetik megoldásaikat. Az Európai Unióban ilyen összetett környezet eddig kizárólag az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Svédországban és Cipruson létezett.

Szintén újdonság a  Fintech Akadémia 2.0  idején induló tesztelői verseny is, ahol a bank a nyílt innováció alapelvei alapján a fejlesztői közösséget is bevonja rendszerei továbbfejlesztésébe. A  tesztelői versennyel kapcsolatos kommunikációs kampány a mai napon indul el a közép-kelet-európai régió országaiban.

Az idei évtől a Fintech Akadémia angol nyelvű előadásai a világ bármely pontjáról figyelemmel követhetők a neten.

 „Elsődlegesen a közép-kelet-európai régió érdeklődőit célozzuk meg, de valójában bárki bekapcsolódhat a programba. Az MKB sandboxban elérhető ún. banki API hozzáféréseket tesztelhetik az érdeklődők. Ha hibát találnak vagy a továbbfejlesztéshez van ötletük, a teljesítményeket szakmai zsűri értékeli. A zsűri értékelése alapján három helyezett összesen közel 10 millió forint értékű inkubációs szolgáltatást nyer. Az eddigi sikerekből kiindulva  a Fintech Akadémia 2.0-án  ezres nagyságrendű érdeklődőre, a tesztelői versenyen száznál is több technológiai startupra, adatvezérelt fejlesztésekkel foglalkozó cégre és egyéni tesztelőkre  számítunk a régióból”

– mondta el Hetényi Márk, az MKB Bank Digitális stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Fintech Akadémia 2.0 előadásaira, illetve a tesztelői versenyre november 10-ig lehet jelentkezni. További információk és jelentkezés az academy.fintechlab.hu weboldalon és a sajto@mkb.hu címen.

További Digitális oktatás

Technokrata a Face-en

Tesztek

SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda