Connect with us

Egész Közép-Kelet-Európa nálunk fog tanulni a fintechről

mkb-fintechlab-demoday-min-1280x640

Digitális oktatás

Egész Közép-Kelet-Európa nálunk fog tanulni a fintechről

Egész Közép-Kelet-Európa nálunk fog tanulni a fintechről

MKB Bank: a sikertörténet tovább folytatódik, itt a Fintech Akadémia 2.0

Az MKB Fintech Program keretében 2016-ban, első alkalommal megrendezett MKB Fintech Akadémián  több mint 700-an vettek részt. A szintén tavaly létrehozott fintech innovációs központ, az MKB Fintechlab, olyan hazai startupoknak biztosít inkubációs környezetet és anyagi támogatást, amelyek  világszínvonalú fintech  megoldások kifejlesztésén dolgoznak. A Fintechlab által támogatott Blueopes és Family Finances startupok a közelmúltban rangos nemzetközi elismerésben is részesültek. A jövő hónapban Budapesten megrendezésre kerülő Fintech Akadémia 2.0 immáron nemzetközi fintech rendezvénnyé nőtte ki magát.

 

A Fintech Akadémia 2.0 központi témája  az adat és annak lehetséges, újszerű hasznosítása. Az eseményen hazai és nemzetközi előadók avatják be az érdeklődőket az adatvezérelt digitális bankolás és pénzügyek új világába. Szó lesz a piactér alapú bankolásról, a nyílt banki infrastruktúrában rejlő innovációs lehetőségekről, IT biztonsági kihívásokról, továbbá a blokklánc, az ún. blockchain technológiával kapcsolatos várakozásokról.

Újdonság lesz idén a Fintech Akadémia 2.0 ideje alatt zajló fejlesztői-tesztelői verseny.  Az elmúlt hetekben az MKB Bank nyílt, banki tesztelői környezetet, ún. fintech sandboxot indított el, amelyen  keresztül startupok, fejlesztők, de akár más pénzügyi szolgáltatók is – a világ bármely tájáról – tesztelhetik megoldásaikat. Az Európai Unióban ilyen összetett környezet eddig kizárólag az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Svédországban és Cipruson létezett.

Szintén újdonság a  Fintech Akadémia 2.0  idején induló tesztelői verseny is, ahol a bank a nyílt innováció alapelvei alapján a fejlesztői közösséget is bevonja rendszerei továbbfejlesztésébe. A  tesztelői versennyel kapcsolatos kommunikációs kampány a mai napon indul el a közép-kelet-európai régió országaiban.

Az idei évtől a Fintech Akadémia angol nyelvű előadásai a világ bármely pontjáról figyelemmel követhetők a neten.

 „Elsődlegesen a közép-kelet-európai régió érdeklődőit célozzuk meg, de valójában bárki bekapcsolódhat a programba. Az MKB sandboxban elérhető ún. banki API hozzáféréseket tesztelhetik az érdeklődők. Ha hibát találnak vagy a továbbfejlesztéshez van ötletük, a teljesítményeket szakmai zsűri értékeli. A zsűri értékelése alapján három helyezett összesen közel 10 millió forint értékű inkubációs szolgáltatást nyer. Az eddigi sikerekből kiindulva  a Fintech Akadémia 2.0-án  ezres nagyságrendű érdeklődőre, a tesztelői versenyen száznál is több technológiai startupra, adatvezérelt fejlesztésekkel foglalkozó cégre és egyéni tesztelőkre  számítunk a régióból”

– mondta el Hetényi Márk, az MKB Bank Digitális stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Fintech Akadémia 2.0 előadásaira, illetve a tesztelői versenyre november 10-ig lehet jelentkezni. További információk és jelentkezés az academy.fintechlab.hu weboldalon és a sajto@mkb.hu címen.

További Digitális oktatás

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom