Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tragikusan állunk nyelvtudás ügyileg

Digitális oktatás

Tragikusan állunk nyelvtudás ügyileg

Tragikusan állunk nyelvtudás ügyileg

Muszáj változtatnunk, mert elképesztő mértékben le vagyunk maradva Európa többi országához képest

legkevesebben idegen nyelvet. Az EU országait érintő kutatásban 37%-kal lettünk utolsók. Lemaradásunkat hűen tükrözi, hogy a hátulról harmadik Spanyolországban még 51% ez az arány.

6p7a8222

Ezen az elkeserítő helyzeten szeretne változtatni a Nyelvparádé, amelyen hazai és külföldi nyelvtanfolyamokkal, próbanyelvvizsgával, nyelvtanulási segédeszközökkel, bemutatóórákkal, nyelvkönyvekkel és online tanulási lehetőségekkel várják a látogatókat. Sőt, a helyszínen találkozhatnak a Honeybeast, illetve a Bagossy Brothers Company zenekarokkal, valamint a „Középsuli” sorozat sztárjaival. Beállhatnak egy táncos flashmob-ba, részt vehetnek a „Converzum – a nyelvi közösségi tér” és az Euroexam színes programjain. Bár a belépés továbbra is ingyenes, most lehetőség nyílik a 2 ezer forintos „Nyelvparádé Joker” vásárlására, mellyel extra kedvezményeket kapnak a standoknál.  További információ: www.nyelvparade.hu.

Magyarországon még mindig toronymagasan angolul tanulnak a legtöbben. Az általános és középiskolai tanulók 67%-a Shakespeare nyelvét szeretné elsajátítani, ami azt jelenti, hogy többen tanulnak angolul, mint az összes többi nyelvet együttesen. Második a német, majd ezt követi sorrendben a francia, a spanyol és az olasz. Azonban a 18. Nyelvparádén a látogatók – a „sztár-nyelvek” mellett – továbbra is megismerkedhetnek számtalan egyéb nyelvvel is.

6p7a8237

A „Converzum – a nyelvi közösségi tér” támogatásával létrejött rendezvény látogatói részt vehetnek bemutatóórákon, izgalmas előadásokon, workshopokon, valamint próbanyelvvizsgát is tehetnek. Itt mindenki megtalálhatja a motivációjának, személyiségének legmegfelelőbb nyelvtanulási módszert. Magyar és külföldi nyelviskoláktól a nyelvvizsgaközpontokon, illetve a könyvkiadókon át egészen a nyelvi utaztatókig és a szoftverfejlesztőkig szolgáltatások, termékek és cégek egész sora várja a tanulni vágyókat.

Az év egyik különlegessége a Dalpályázat, amelyen magyar számok refrénjeit fordították le a jelentkezők. Ezzel is bizonyítva, hogy a nyelvtudás nemcsak a diplomához vagy a külföldiekkel való nyári ismerkedéshez segíti a fiatalokat, hanem utat nyithat számukra, olyan kreatív tevékenységekhez is, amelyek igazán közel állnak hozzájuk. A Nyelvparádé Fotópályázatára pedig a kulturális sokszínűséget bemutató képekkel jelentkezhettek mindazok, akik felismerték: az országhatárunkon belül már számos nemzet képviselője él és, ha „egy nyelvet” beszélünk velük, akkor jobban megismerhetjük őket, kultúrájukat, hagyományaikat. A díjátadókon jelen lesz a Honeybeast, a Bagossy Brothers Company és a „Középsuli” sorozat sztárjai.

A szervezők egy táncos Guinnes-rekord-kísérlettel is készültek, a látványos flashmob-ba bárki beszállhat! Az újdonságokra nyitott nyelvtanárok pedig módszertani konferencián vehetnek részt. A rendezvényre ingyenes a belépés, de lehetőség nyílik a 2 ezer forintos „Nyelvparádé Joker” kiváltására, amely többszörös értékben levásárolható a legtöbb kiállító standjánál. Az esemény kerekesszékkel is látogatható. További információ: www.nyelvparade.hu.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés