Connect with us

Új okostermekkel szerelték fel a jászfényszarui általános iskolát

img_2005_lr

Digitális oktatás

Új okostermekkel szerelték fel a jászfényszarui általános iskolát

A Samsung két új okoskostantermet adott át társadalmi felelősségvállalási projektje részeként a jászfényszarui IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében.

Az első Samsung SMART School a jászsági településről indult évekkel ezelőtt, most pedig a helyi általános iskola is mintegy 80 tablettel és két okostáblával felszerelt tantermekkel bővült.

img_2014_lr

Az új találmányok, az új technológiai fejlesztések esetében mindig az a döntő kérdés, hogyan fogadja őket a társadalom, be tudnak-e épülni a helyi közösségek életébe. Az okostantermek kapcsán örömmel jelenthetjük: kiállták az idő próbáját. Az elmúlt három évben megszerették a diákok és a tanárok, és az oktatás szerves részévé váltak. Sőt, bátran kijelenhetjük, a jászfényszarui oktatók és tanulók élen jártak Magyarországon a digitális oktatás meghonosításában”

mondta az ünnepélyes átadón dr. Facskó István, a Samsung elnöki tanácsadója.

„A IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában átadott két SMART terem, valamint a Rimóczi-kastély épületében korábban kialakított Digitális Központ a Samsung Electronics Magyar Zrt. és az Önkormányzat együttműködéséből jött létre”

– mondta el Győriné dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru polgármestere.

“A SMART tantermekben a diákok olyan magas színvonalú digitális tudást szerezhetnek meg, amely jelentősen hozzá fog járulni Jászfényszaru részvételéhez a Smart City programban.“

Jászfényszarun nem ismeretlen a SMART School model, hiszen az okoseszközökkel felszerelt tanteremmel itt találkozhatott elsőként tanár és diák 2014 januárjában. Ekkor indult útjára az azóta töretlen népszerűségnek örvendő projekt, melyből mára több mint 30 tanterem található országszerte. A jászfényszarui Rimóczi-kastély épületében kezdődtek eleinte az órák, felnőttképzéssel kiegészítve. Mostanra az oktatás szerves részévé vált digitális tanórák beköltöznek a helyi általános iskola tantermeibe, míg az eredeti helyszín a jövőben is a korszerű felnőttképzésnek ad otthont.

img_2054_lr

A Samsung SMART School nem csak az eszközöket jelenti, hanem az azokon futó applikációk használatát, valamint egy, a digitális oktatást, óratervezést és számonkérést is menedzselni tudó szoftvert, melynek használatát egy államilag frissen akkreditált pedagógus továbbképzés alkalmával –

„A Samsung SMART eszközök alkalmazása a tanítás-tanulás folyamatában”

címmel, kreditpontokért sajátíthatnak el a tanárok.

Az elmúlt három évben több mint 30 okostantermet szerelt fel a Samsung Magyarországon, egy mobil digitális tanterem pedig a MOBIDIK program keretében járta az országot 2017 első felében.

Jászfényszarun működik a Samsung televíziógyára, amely a rendszerváltással egyidőben, 1990-ben kezdte meg a termelést. A közel 2500 embert foglalkoztató üzem a dél-koreai vállalat legnagyobb európai gyára.

További Digitális oktatás

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő