Connect with us

technokrata

Magyarországon is elindul a Social Library Program

dsc_1006

Digitális oktatás

Magyarországon is elindul a Social Library Program

Magyarországon is elindul a Social Library Program

Az adatvezérelt igazság nyomában a Kodolányi János Főiskola

Hosszú távú partneri együttműködést kötött a Kodolányi János Főiskola és a SentiOne webes szöveganalitikával foglalkozó nemzetközi cégcsoport. Az együttműködés célja annak az online tudásbázisnak a megnyitása a hallgatók, a tanárok és a kutatók előtt, amely a weben közzétett tartalmak elemzésével értékhordozó üzenetekké alakítja az adatokat, és így egyedülálló, interaktív módon biztosít páratlan forrásanyagot bármilyen kutatási témához. A KJF hallgatói így közvetlen gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek.

 

A SentiOne Social Library programja kifejezetten a felsőoktatásban tanuló hallgatók és az ott dolgozók mindennapi munkáját, kutatási tevékenységét támogatja egy olyan plusz eszközzel, amely forradalmasítja az eddig használt módszertani lehetőségeket, megnyitva az online világ „könyvtárát’ a jövő generációja előtt. Mindezt költségmentesen.

A Magyarországon is elérhető szolgáltatás három évre visszamenően figyeli az online közzétett tartalmakat – nem csupán az összes jelentős közösségi média csatornán (Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Tumblr), de a weboldalak, fórumok, blogok, mikroblogok, fórumok esetében is.

A ’social listening’-ként ismert webes szöveganalitikai módszer kulcsszavak és -kifejezések mentén figyeli az internetes tartalmakat – azokhoz érzelmi hátteret társít, meghatározza a véleményvezéreket, a nemek arányát, megmutatja a legnépszerűbb időszakokat, bejegyzéseket és még sok más adatgazdag eredményt. Teszi mindezt kontextuális alapon (feltérképezi adott téma környezetét is) és interaktív módon (nem csupán az összefüggéseket, de a konkrét bejegyzéseket is megmutatva).

Éppen ezért ez egy hatékony és innovatív eszköz a Kodolányi János Főiskolán tanulók és dolgozók számára, hiszen bármilyen kutatást informatív háttérrel, valós idejű insightokkal és megbízható adatokkal támogat. Emellett kiváló gyakorlati lehetőséget nyújt a tanulás során, és jelentős mértékben segíti a szakdolgozatok objektív és valós idejű adatokra alapozott írását.

A Kodolányi János Főiskolával kötött partnerszerződés során a SentiOne nem csupán ingyenes rendszerhozzáférést nyújt, de a rendszerhasználati tudásanyag átadását is, a tantervbe integrált tréningeken, előadásokon, gyakorlati szemináriumokon keresztül.

Főiskolánk alapvető oktatási filozófiája a gyakorlatra koncentrál

– mondta az egyezmény aláírásakor Dr. Szabó Péter rektor.

„Ezzel a lehetőséggel a hallgatók a mai aktuális tudásanyagra és gyakorlati ismeretekre tehetnek szert.”

„Arra törekszünk, hogy a közösségi média figyelést megismertessük a jövő szakmai generációjával”

– mondta Vida Eszter, a SentiOne magyarországi ügynökségének kommunikációs vezetője.

„A Social Library program bevezetése a Kodolányi János Főiskolára ennek a törekvésnek az egyik első állomása. Nagy és új lehetőséget látunk ebben a kezdeményezésben és oktatási formában”.

Az egyezmény a jövő oktatási félévben lép életbe és egyelőre két szemeszteren át tart majd.

További Digitális oktatás

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd