Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Kondorosi iskolások filmterve valóra vált

Digitális oktatás

A Kondorosi iskolások filmterve valóra vált

Közel húsz általános iskolai osztály diákjai pályáztak filmtervekkel az EAThink2015 Európai Uniós projekt nemzetközi pályázata keretében. A győztes csapatot egy Békés-megyei általános iskola, a kondorosi Petőfi István Alapfokú Művészeti Iskola felsősei alkották, akiknek ötletéből egy profi filmes stáb készített valódi, szemléletformáló kampányfilmet. A diákok az egész napos forgatáson is részt vehettek május elején, saját ötletük stúdióbeli megvalósulásakor.

A pályázatra bármilyen technikával, akármilyen műfajjal jelentkezhettek a diákcsoportok. A pályaművek lehettek bábfilm, vagy animáció műfajban, lehettek mobiltelefonnal forgatott videók, szerepelhettek rajta iskolatársak, szülők, szomszédok, vagy ismerősök; az egyetlen megkötés az volt, hogy a készülő kisfilm reflektáljon a globális élelmiszerbiztonság, a környezettudatos táplálkozás, élelemtermeléssel kapcsolatos dilemmákra.

Az EAThink2015 az Európai Unió támogatásával 12 európai és 2 afrikai ország általános- és középiskoláit megcélzó projekt, amely során a különböző országok diákjai és tanárai elmélyíthetik a kritikai gondolkodással és a globális fejlesztés kihívásaival kapcsolatos ismereteiket, elköteleződésüket, különös tekintettel az élelmiszerbiztonságra, a fenntartható élelmiszertermelésre és a családi gazdaságok szerepére. A hároméves (2015-2017) EAThink2015 projekt keretein belül többek között a globális élelmezés témájában nemzetközi fotóesszé pályázat és videóverseny, iskolai kertek/dobozkertek kialakítása, diák web-újságíróképzés, nemzetközi tanulmányutak és workshopok, multimédia applikáció és interneten is elérhető ingyenes oktatási anyagok létrehozása valósult meg.

A magyarországi kisfilmes pályázatra 17 film érkezett be. A háromtagú zsűrit Nagy Balázs az Anthropolis oktatója, Andacs Noémi, a Tudatos Vásárlók Egyesületének szakértő-munkatársa és Füleki Bettina reklámszakember alkotta, akik végül a kondorosi (Békés-megye) Petőfi István Alapfokú Művészeti Iskola filmjét választotta ki megvalósításra. A kondorosi iskolások pályaművében személyes vállalásaikat, elköteleződésüket mutatják be a diákok a fenntartható élelmezés, környezettudatos táplálkozás érdekében. A diákokkal együtt május 2-án forgatták a professzionális változatú filmet egy budapesti stúdióban. A magyar kisfilm egyúttal bekerül egy európai versenybe, amelyen a projekt 12 országának díjnyertes darabjai szerepelnek, így nem csak itthon ismerhetik meg a kondorosi iskolások kisfilmjét.

A videópályázat az Európai Bizottság társfinanszírozásában megvalósuló EAThink projekt része. A projekt megvalósulását az Európai Bizottság EuropeAid alprogramja támogatja.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés