Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vodafone és a KódGarázs bevezeti a programozást a gyermekek életébe

Digitális oktatás

A Vodafone és a KódGarázs bevezeti a programozást a gyermekek életébe

A Vodafone Magyarország és a KódGarázs együttműködésében TelcoCamp elnevezéssel 2017. június 26. és 30. között nyári tábort szervez 12-14 év közötti, a telekommunikáció és informatika iránt érdeklődő gyermekek számára.

A Vodafone budapesti székházában tartandó 5 napos rendezvény célja, hogy élményalapú foglalkozásokon keresztül ismertesse és szerettesse meg a gyermekekkel a programozást, inspirálja őket, hogy bátran merüljenek el a kódolás világában, valamint feltárja számukra a telekommunikációs iparágban rejlő karrierlehetőségeket.

 

Az egész napos képzések, amelyeket ezúttal nem tanárok, hanem szakemberek – köztük a Vodafone önkéntesei és a KódGarázs oktatója – tartanak, olyan izgalmas témákra fókuszálnak, mint a Scratch vagy Processing programozás, a robotika, a számítógépes grafika és animáció, illetve a weboldalfejlesztés.

„Célunk az, hogy a gyermekek játékos formában sajátítsák el a programozói szemléletet és a rendszerezett gondolkodást. A táborozók valódi problémákra dolgoznak ki valódi megoldásokat, összefüggéseket fedeznek fel, és a kalandok során nem csupán informatikai ismereteik bővülnek, de számos más készségük, képességük is jelentősen fejlődik.”

– mondta Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.

„A KódGarázs oktatási tematikája a 8-18 éves korú fiatalok fogékonysági jellemzőire épül. Értjük és beszéljük a diákok nyelvét, tudjuk, mi ragadja meg a figyelmüket. Gondosan ügyelünk az egyéni képességekre és ötletekre, a kreativitásra és a megvalósítás élményére.”

– mondta el Guzsaly Péter, a KódGarázs alapítója.

“Nagyon örülünk, hogy idén nyáron már a Vodafone-nal közösen is szervezhetünk tábort. A KódGarázs oktatási modell alappillére ugyanis, hogy a technológiai szektor meghatározó cégeivel és a szakma szuperhőseivel dolgozunk együtt a fiatalok oktatásában, így a gyermekek első kézből és élvezetes módon sajátíthatják el az innovatív szemléletet és informatikai ismereteket.”

A KódGarázs-Vodafone TelcoCamp-be bármely 12-14 év közötti gyermek jelentkezhet május 15. és 31. között. Amennyiben a létszám meghaladja a limitet, a szervezők a jelentkezések beérkezési sorrendjében választanak a jelentkezők közül.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés