Connect with us

A robotok már köztünk vannak

maxresdefault-3

Digitális oktatás

A robotok már köztünk vannak

A robotok már köztünk vannak

A Digitális Témahét keretében robotok programozásra és biztonságos internethasználatra tanítják a résztvevő diákokat a GE Digital és az Abacusan Stúdió szakemberei.

A héten kezdődött a Digitális Témahét országos programsorozat, melynek keretében több ezer pedagógus és diák változatos és kreatív iskolai projekteken keresztül ismerkedhet meg a digitális technológiával támogatott tanulásban rejlő lehetőségekkel. Az a közel 300 budapesti és több mint 600 vidéki diák és tanáraik, akik a GE Magyarországi Digitális Fejlesztési Központ budapesti és azzal párhuzamosan tartott online programjára jelentkeztek, megépíthetik és programozhatják saját robotjukat, emellett megismerkedhetnek a biztonságos internethasználat alapjaival.

 

Az 2015/2016-os tanévben óriási sikert aratott Digitális Témahét során közel 2000 digitális oktatási projekt valósult meg 5000 tanár közreműködésével és 75000 diák részvételével.

Az idei Digitális Témahét 2017. április 3-7. között zajlik országszerte, számos partnercég támogatásával. A GE Digital, mint támogató vállalat, szakmai partnerével, az Abacusan Stúdió Oktatásszervező Nonprofit Kft-vel közösen összesen közel  1000 diáknak biztosít lehetőséget arra, hogy Budapesten személyesen, a vidéki iskolák esetén pedig e-learning technológia segítségével sajátíthassa el a robotika alapjait, vagy bepillantást nyerjen az IT biztonságért felelős szakemberek munkájába, és megismerje többek között, hogy hogyan védhetők ki az internetes fenyegetések.

 „Rendkívül fontos számunkra, hogy segítsük a szülőket és a pedagógusokat, hogy játékos, szerethető formában tudják közelebb hozni a gyerekekhez a digitális technológiát. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy értsék, és később maguk is formálhassák a digitális jövőt”

– mondja Paál Laura, a GE Global Operations IT vezetője, a Digitális Témahét helyi kapcsolattartója.

digitalis-temahet_ge-digital_6

Így programozd a robotod

A GE Digital által vezetett foglalkozások egyike „A robotok már köztünk vannak!” elnevezésű program, ahol a 3-4 fős diákcsoportoknak saját elképzelés szerint kell átalakítaniuk, és programozniuk egy robotot. A részt vevő osztályok tanulói azt is megtudhatják, hogy a környezetünkben hol használhatnak robotokat, alkalmazásuk hogyan teheti könnyebbé a felnőttek munkáját, vagy miben segíthetik akár egy család mindennapi életét.

Büti István, az Abacusan Stúdió Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte:

„Szívet melengető látni, hogy ennyi kíváncsi fiatal jelentkezett a programra. Meggyőződésünk, hogy a gyakorlati életből vett mintákra épülő foglalkozásaink nemcsak egy pillanatra teremtenek örömöt és sikert a diákoknak, hanem az itt nyíló felfedezés és kíváncsiság sokáig, akár a pályaválasztásig megalapozza érdeklődésüket a robottechnológia, illetve a digitális megoldások iránt. Nagy örömünkre szolgál, hogy a GE közvetlen támogató CSR tevékenységének köszönhetően az idei Digitális Témahéten útjára indíthatjuk a konvergencia régiókban működő iskolák bevonására kidolgozott „VándoRobot” programunkat.”

digitalis-temahet_ge-digital_8

Így védd meg magad az online támadásoktól

A robotika foglalkozások mellett a diákok és a pedagógusok részt vehetnek a GE Digital számítógépes bűnmegelőzéssel foglalkozó csapatának „Hogyan védd meg magad a rosszindulatú hackerektől?” előadásán is, ahol arról tájékoztatják majd őket többek között, hogy miért fontosak a Facebook adatvédelmi beállítások, hogyan használják tudatosan az internetet, kihez fordulhatnak segítségért internetes bántalmazás esetén. A résztvevők emellett bepillantást nyerhetnek a GE Digital számítógépes bűnmegelőzéssel foglalkozó csapatának napi szintű feladataiba is: azaz, hogy hogyan küzdenek a hackerek ellen, milyen képességek kellenek egy ilyen munkakör betöltéséhez, mindezeket interaktív módon, egy 45 perces informatikai tanóra keretein belül.

További Digitális oktatás

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom