Connect with us

technokrata

A robotok már köztünk vannak

maxresdefault-3

Digitális oktatás

A robotok már köztünk vannak

A robotok már köztünk vannak

A Digitális Témahét keretében robotok programozásra és biztonságos internethasználatra tanítják a résztvevő diákokat a GE Digital és az Abacusan Stúdió szakemberei.

A héten kezdődött a Digitális Témahét országos programsorozat, melynek keretében több ezer pedagógus és diák változatos és kreatív iskolai projekteken keresztül ismerkedhet meg a digitális technológiával támogatott tanulásban rejlő lehetőségekkel. Az a közel 300 budapesti és több mint 600 vidéki diák és tanáraik, akik a GE Magyarországi Digitális Fejlesztési Központ budapesti és azzal párhuzamosan tartott online programjára jelentkeztek, megépíthetik és programozhatják saját robotjukat, emellett megismerkedhetnek a biztonságos internethasználat alapjaival.

 

Az 2015/2016-os tanévben óriási sikert aratott Digitális Témahét során közel 2000 digitális oktatási projekt valósult meg 5000 tanár közreműködésével és 75000 diák részvételével.

Az idei Digitális Témahét 2017. április 3-7. között zajlik országszerte, számos partnercég támogatásával. A GE Digital, mint támogató vállalat, szakmai partnerével, az Abacusan Stúdió Oktatásszervező Nonprofit Kft-vel közösen összesen közel  1000 diáknak biztosít lehetőséget arra, hogy Budapesten személyesen, a vidéki iskolák esetén pedig e-learning technológia segítségével sajátíthassa el a robotika alapjait, vagy bepillantást nyerjen az IT biztonságért felelős szakemberek munkájába, és megismerje többek között, hogy hogyan védhetők ki az internetes fenyegetések.

 „Rendkívül fontos számunkra, hogy segítsük a szülőket és a pedagógusokat, hogy játékos, szerethető formában tudják közelebb hozni a gyerekekhez a digitális technológiát. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy értsék, és később maguk is formálhassák a digitális jövőt”

– mondja Paál Laura, a GE Global Operations IT vezetője, a Digitális Témahét helyi kapcsolattartója.

digitalis-temahet_ge-digital_6

Így programozd a robotod

A GE Digital által vezetett foglalkozások egyike „A robotok már köztünk vannak!” elnevezésű program, ahol a 3-4 fős diákcsoportoknak saját elképzelés szerint kell átalakítaniuk, és programozniuk egy robotot. A részt vevő osztályok tanulói azt is megtudhatják, hogy a környezetünkben hol használhatnak robotokat, alkalmazásuk hogyan teheti könnyebbé a felnőttek munkáját, vagy miben segíthetik akár egy család mindennapi életét.

Büti István, az Abacusan Stúdió Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte:

„Szívet melengető látni, hogy ennyi kíváncsi fiatal jelentkezett a programra. Meggyőződésünk, hogy a gyakorlati életből vett mintákra épülő foglalkozásaink nemcsak egy pillanatra teremtenek örömöt és sikert a diákoknak, hanem az itt nyíló felfedezés és kíváncsiság sokáig, akár a pályaválasztásig megalapozza érdeklődésüket a robottechnológia, illetve a digitális megoldások iránt. Nagy örömünkre szolgál, hogy a GE közvetlen támogató CSR tevékenységének köszönhetően az idei Digitális Témahéten útjára indíthatjuk a konvergencia régiókban működő iskolák bevonására kidolgozott „VándoRobot” programunkat.”

digitalis-temahet_ge-digital_8

Így védd meg magad az online támadásoktól

A robotika foglalkozások mellett a diákok és a pedagógusok részt vehetnek a GE Digital számítógépes bűnmegelőzéssel foglalkozó csapatának „Hogyan védd meg magad a rosszindulatú hackerektől?” előadásán is, ahol arról tájékoztatják majd őket többek között, hogy miért fontosak a Facebook adatvédelmi beállítások, hogyan használják tudatosan az internetet, kihez fordulhatnak segítségért internetes bántalmazás esetén. A résztvevők emellett bepillantást nyerhetnek a GE Digital számítógépes bűnmegelőzéssel foglalkozó csapatának napi szintű feladataiba is: azaz, hogy hogyan küzdenek a hackerek ellen, milyen képességek kellenek egy ilyen munkakör betöltéséhez, mindezeket interaktív módon, egy 45 perces informatikai tanóra keretein belül.

További Digitális oktatás

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd