Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google támogatásának köszönhetően indul a KódKlub

Digitális oktatás

A Google támogatásának köszönhetően indul a KódKlub

A Google támogatásának köszönhetően indul a KódKlub

A Technológiai Oktatásért Alapítvány új projektje a hátrányos helyzetű fiatalok technológiai tudásának fejlesztéséért

A Google 87 millió forintos támogatásának köszönhetően a Skool projektet működtető Technológiai Oktatásért Alapítvány új programot indít a hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulási és elhelyezkedési esélyeinek támogatására. A KódKlub elnevezésű projekt keretében az Alapítvány tízhetes ingyenes technológiai foglalkozásokat tart majd a kiválasztott gyermekotthonokban élő fiataloknak, akik sikeres fejlesztőcégek irodáiba is ellátogathatnak, hogy bepillantást nyerhessenek a programozók mindennapjaiba.

A Google karitatív ága, a Google.org világszerte olyan nonprofit szervezeteket támogat, amik az innováció és a technológia segítségével közelítik meg a társadalmi problémákat. Magyarországon a Technológiai Oktatásért Alapítvány KódKlub projektje valósul meg a Google.org több mint 87 millió forintos támogatásnak köszönhetően, mely  a 6-18 év közötti, hátrányos helyzetű fiatalokat célozza. Az áprilisban induló projekt középpontjában a  legdinamikusabban fejlődő szektor, az IT-iparág áll, azon belül pedig a programozás. A kezdeményezés  keretében két alkalommal, tavasszal és ősszel, tíz héten keresztül ingyenes foglalkozásokon keresztül  8 budapesti és vidéki otthon közel 100 fiataljának segítenek majd elsajátítani a programozás alapjait, ezzel is támogatva továbbtanulási és elhelyezkedési lehetőségeiket.

A foglalkozásokat a Technológiai Oktatásért Alapítvány vezető oktatói által képzett tanárok tartják majd, akik az úgynevezett Train The Trainer programon keresztül, a Skool projektben is használt szakmai és módszertani tudás megszerzése mellet egy érzékenyítő, kifejezetten a hátrányos helyzetű gyermekek oktatására kifejlesztett tréningen is részt vesznek. A program célja, hogy élvezetes tanulási folyamatokkal és sikerélményekkel a fiatalok személyes és szociális kompetenciáit egyaránt fejlesszék, és egyúttal a fiatalok önbizalmát is növeljék. A KódKlub foglalkozásokon hasznos és szerethető tudást kapnak a diákok: játékos formában ismerkednek meg a programozás alapjaival, és a tananyagban szerepet kap a játékfejlesztés, a mobil alkalmazások fejlesztése, és a webfejlesztés is.

Az Alapítvány Skool programjához hasonlóan a KódKlub is bővelkedik szakmai különlegességekben: a 10 hét alatt a gyerekek ellátogatnak sikeres fejlesztő cégek irodáiba, bepillantást nyerhetnek a programozók mindennapjaiba, ahol tapasztalt szakemberekkel beszélgethetnek.  A diákok és az oktatók közös munkáját a programban részt vevő önkéntesek segítik, akik személyes inspirációval támogatják az élményszerű felfedezést.

Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a Skool projekt sikereit követően alapítványunk tevékenységét egy olyan területre terjesztjük ki, melyet régóta szívügyünknek tekintünk. A Google segítségével aktívan rész veszünk a hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulási és elhelyezkedési esélyeinek javításában, így ott segíthetünk, ahol különösen nagy szükség van a támogatásunkra, és ahol jelentős hatást tudunk elérni. Nagyon örülünk, hogy ebben egy olyan fontos partnerrel dolgozhatunk együtt, mint a Google, akinek szemlélete egybevág azzal, amit a fiatalok technológiai felzárkóztatásáról gondolunk.”

– mondta Major Zsófi, a Technológiai Oktatásért Alapítvány ügyvezetője.

“A Google.org számos olyan nonprofit szervezetet támogat világszerte, amely a technológia segítségével kínál megoldást a társadalmi kihívásokra. A digitális készségek fejlesztése egyike a Google által kiemelten fontosnak tartott területeknek, ezért nagyon örülünk, hogy a Technológiai Oktatásért Alapítvány KódKlub projektjének köszönhetően a fiatalok megismerkedhetnek a programozás világával, melynek ismerete várhatóan elengedhetetlen követelmény lesz a jövő munkaerőpiacán. Az így megszerzett tudásnak köszönhetően a gyerekek a későbbiekben számos előnyhöz juthatnak szakmai pályájuk során.”

– mondta Heal Edina, a Google magyarországi vezetője.

A KódKlub programok április elején indulnak a gyermekotthonokban. Jelenleg önkéntes szakmai mentorok toborzása zajlik, akik segítik a foglalkozást és a gyerekek tanulását. Az érdeklődők jelentkezését ezen a linken várják a szervezők: kodklub.org/legyel-az-onkentesunk/

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés