Connect with us

technokrata

Ezzel a képzéssel garantáltan álláshoz jutsz!

5

Digitális oktatás

Ezzel a képzéssel garantáltan álláshoz jutsz!

Nem is akármilyenhez…

Többszáz programozó képzését tervezi idén a Green Fox Academy. A másfél éve alakult iskola különlegessége, hogy diákjai nagyrészt pályaelhagyó diplomások, akiknek nincs programozói előképzettsége – a négy hónapos képzés sikeres elvégzése után viszont szinte garantáltan álláshoz jutnak.

A Green Fox Academy ma 17 informatikai céggel dolgozik együtt, melyek a sikeresen végzett és rajtuk keresztül elhelyezkedett hallgatóknak minimum nettó 220 ezer forintos kezdőfizetést tudnak garantálni. A képzésben eddig résztvevők döntő többsége már a négy hónapos kurzus elvégzése előtt munkaajánlatot kapott. Az eddig sikeresen végzett 37 hallgatóból – két kivétellel – mindannyian elhelyezkedtek. Ma már az is elmondható, hogy a jelenleg 1000 informatikust foglalkoztató, ipari szoftvereket fejlesztő evosoft Hungary Kft. egy egész osztályra “leszerződött”. A jelenleg zajló képzés végén egy teljes csapatot, azaz húsz fő, c++ programozási nyelvben otthonosan mozgó juniort visz magával a cég. “Ma sokkal nehezebb felkészült informatikust találni, mint 2-3 évvel ezelőtt, miközben egyre több területen van szükség programozói tudásra. Olyan munkakörök esetében is, amelyekre korábban nem is gondoltunk.” – mondja Petényi István, az evosoft operatív igazgatója. Ahogy mondják, ma a programozókat a cégek nem az állásportálokon találják meg, és a munkát kereső szakemberek sem oda töltik fel az önéletrajzukat. Alternatív utakat kell találni ahhoz, hogy felkészült informatikusokat tudjanak felvenni, és ebben az olyan iskolák, mint a Green Fox Academy, nagy segítséget nyújtanak.

1

A Green Fox négy hónapos képzésének díja 990 ezer forint plusz áfa, melyet a diákoknak előre kell befizetniük. Ha erre nincs módjuk, ma már utófinanszírozásra is van lehetőség. Ebben az esetben a tandíj 1 millió 290 ezer forint plusz áfa, amit a képzés elvégzése után 18 havi részletben kell megfizetni. “A magas tandíj oka részben az is, hogy a Green Fox az oktatóit a piacon dolgozó legjobb szakemberekből verbuválja. Egy csoportot minimum három mentor tanít. Fontos tudni, hogy a kurzus költségeinek a tandíj csak egy részét teszi ki, a másik, igen jelentős hányadát a támogató cégek állják, fejvadász díj formájában. Emiatt is vagyunk üzletileg különösen érdekeltek abban, hogy jó minőséget nyújtsunk.” – mondja Fazekas Barbara, a Green Fox Academy vezetője és társalapítója.

2

A képzés ideje alatt a hallgatóknak napi 11 órás elfoglaltsággal kell számolniuk, és 640 órát töltenek el gyakorlati projekteken. Ez azt is jelenti, hogy nagyságrendileg akkora kódolási gyakorlattal rendelkeznek majd, mint egy többéves BSc-s képzés végén. Az oktatásban két teljes állású pszichológus is részt vesz. Ez azért fontos, mert a Green Fox nem csak a szakmai tudást tartja szem előtt, de azt is, hogy a hallgatók hogyan tudják értékesíteni  tudásukat. Az iskola egy négylépcsős felvételi folyamat során választja ki a jelentkezők közül a legjobbakat. A fókusz azon van, hogy a programozói szakma valóban illik-e a személyiségükhöz és a képességeikhez. A legfontosabb pedig a motiváció, és az újdonságok és a tanulás iránti vágy. A hiperintenzív képzés nem véletlenül ilyen rövid. Az alapítók nem szeretnének elavult tudást átadni a hallgatóknak, márpedig véleményük szerint egy 1-2 éves tanfolyam esetében már az is előfordulhat, hogy elévül, amit a képzés elején megtanul a hallgató. “Emellett azért választottuk ezt a rövid formátumú oktatási modellt, mert azt szeretnénk, hogy minél kevesebbet töltsenek a diákjaink munka nélkül.” – mondja Kökény Tamás, a Green Fox technológiai vezetője és társalapítója.

3

Azzal tisztában vagyunk, hogy nem mi egyedül fogjuk az informatikus hiány okozta problémákat a magyar munkaerőpiacon megoldani. Tudjuk, hogy húszezernyi porgramozó hiányzik a piacról. Mi eddig összesen száz hallgatót vettünk fel, és hatvanan jelenleg is a képzést végzik.” – mondja Fazekas Barbara. “Öt-hatszoros a túljelentkezés az iskolánkba, de ahhoz, hogy működni tudjunk, egyelőre csak a jelentkezők kis hányadát tudjuk felvenni. Ám azon dolgozunk, hogy ezt a számot bővítsük. Hangsúlyozni kell, hogy a kiválasztás alapja nem az, hogy ki mennyire tud programozni. 76 százaléka már rendelkezik egy vagy több diplomával, de fontos tudni, hogy a jelentkezők döntő többségének nincsen informatikai előképzettsége. Van köztük képzőművész, fogtechnikus, jógaoktató, jogász, és közgazdász is. Nincsen felső korhatár, várjuk a negyvenen felüli pályamódosítókat is. Az eddigi legidősebb diákunk egy 44 éves, háromgyerekes, szolnoki családapa volt, a legfiatalabb pedig egy 21 éves egyetemista. A lényeg, hogy akarjanak és tudjanak újat tanulni.” – teszi hozzá Fazekas Barbara.

A Green Fox Academy 2017-ben a legpesszimistább becslés szerint is 200 hallgatót tud fogadni. Újdonság, hogy már nem csak szoftverfejlesztőket, de hardver programozókat is képeznek majd.

További Digitális oktatás

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd