Connect with us

Ezen a versenyen kiderült, kikből lesznek a legjobb cégvezetők

nn_insurace2

Digitális oktatás

Ezen a versenyen kiderült, kikből lesznek a legjobb cégvezetők

Több mint 120 csapat jelentkezett arra az üzleti szimulációs versenyre, amelyet az NN Biztosító és az EcoSim szervezett diákok és frissen végzett közgazdászok részére. Az innovatív, a valós körülményeket a lehető leghűbben visszaadó versenyen a résztvevőknek egy biztosító vezetőjeként kellett helytállniuk, több szempontnak is megfelelve a társaság irányítása során.

InsuRace néven rendezett üzleti szimulációs versenyt az EcoSimmel együttműködésben az NN Biztosító. A hazai piacon egyedülálló, innovatív versenyen közgazdász hallgatók, illetve frissen végzett diákok vettek részt: a feladatuk pedig az volt, hogy a megadott paraméterek alapján a lehető leghatékonyabban és legsikeresebben menedzseljék saját biztosítótársaságukat. A cél a piacvezetői pozíció, amit helyes stratégiai döntésekkel érhettek el: a profit mellett pedig a piaci részesedést is fontos tényezőként vette figyelembe a zsűri a végső helyezéseknél.

A versenyt a vártnál is erősebb érdeklődés övezte: a megmérettetésre több mint 120 csapat jelentkezett. A verseny országszerte hat helyszínen indult selejtezőkkel, majd a legjobb eredményt elérő 10 csapat a december 5-én megrendezett döntőn mérkőzött meg Budapesten. Az NN Biztosító székházában megrendezett döntőn nem csak szimulációval kapcsolatos feladatokat kellett a versenyzőknek megoldaniuk, de esettanulmányokat is ki kellett dolgozniuk, melyeket az NN Biztosító felsővezetői értékeltek ki. A szoros versenyből a Budapesti Corvinus Egyetem „Adatvédelmi Nyilatkozat” nevű csapata került ki győztesként, tagjai Szabó Luca, Orbán Dániel és Fehér Krisztián.

„Az InsuRace program célja, hogy közelebb hozza a biztosítási szakmát a következő generációhoz: mindezt úgy, hogy a csapatok a gyakorlatban tehetik próbára tudásukat. Biztosak vagyunk abban, hogy a versenyen résztvevő többszáz fiatal másképpen áll majd a biztosítási területhez az InsuRace után, és sokan döntenek úgy közülük, hogy tanulmányaik befejeztével a pénzügyi, illetve a biztosítási szektorban helyezkednek el” – nyilatkozta Tóth Lajos, az NN Biztosító HR igazgatója. Hozzátette: az InsuRace az NN számára kitűnő eszközt jelent ahhoz, hogy felkeltse a pályakezdő fiatalok érdeklődését, hiszen – mint mindenhol – a megfelelő utánpótlás építésének a biztosítási szektorban is óriási a szerepe.

„A visszajelzések alapján a szimulációs szakmai tréningmódszer népszerű a résztvevők körében, mivel játékos, interaktív, learning by doing módon tanulnak a játékosok” – mondta Orova Balázs, az EcoSim szakértője. Hozzátette: a résztvevők motivációja erős, hiszen csapatban, közös célokért, játékos versenykörnyezetben dolgoznak, felsővezetői szerepben, ami általában új nekik, ezáltal az egész érdekes kihívást is jelent számukra. Orova Balázs szerint a szimulációs tréninget elsősorban pénzügyi, kereskedelmi és FMCG profilú vállalatok szerveznek Magyarországon, és az utánpótlás-kutatáson kívül elsősorban a teljes vállalati működés és a piac megismerésére, a stratégiai döntéshozatal fejlesztésére, és az eredményszemlélet fejlesztésére alkalmazzák, de kiváló csapatépítő program is.

 

További Digitális oktatás

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom