Connect with us

Hirdetés

technokrata

Beújít a Micro Focus: Vállalatbiztonsági kompetenciaközpontot hoznak létre Budapesten

Adatvédelem

Beújít a Micro Focus: Vállalatbiztonsági kompetenciaközpontot hoznak létre Budapesten

Beújít a Micro Focus: Vállalatbiztonsági kompetenciaközpontot hoznak létre Budapesten

A központ professzionális műszaki és kereskedelmi támogatást kínál az ügyfelek és partnerek számára

A Micro Focus a mai napon bejelentette, hogy biztonsági kompetenciaközpontot hoz létre Budapesten, amellyel aktívan támogatja a cégeket a megfelelő védelmi rendszer kialakításában és működtetésében. A vállalat a közelmúltban vette át a HPE szoftveres üzletágát, ennek köszönhetően az egyik legátfogóbb biztonsági portfóliót kínálja a hazai piacon. A termékpaletta segítségével a szervezetek megfelelő védelmet nyújthatnak felhasználóik, alkalmazásaik és adataik számára.

szittya-tamas

„A HPE szoftveres üzletágának átvételének, illetve az előző években végrehajtott, egyéb akvizícióinknak köszönhetően a Micro Focus a világ egyik vezető, tisztán szoftverekkel foglalkozó vállalatává nőtte ki magát. Portfóliónkban számos piacvezető termék megtalálható, amelyeket mostantól a magyarországi szervezetek helyi, professzionális kereskedelmi és műszaki támogatás mellett vehetnek igénybe”

– foglalta össze Gur Nedivi, a Micro Focus EMEA régiójának feltörekvő piacaiért felelős értékesítési igazgatója.

A kompetenciaközpont 2018 októberétől működik Budapesten a Novell PSH keretein belül, tízfős, külön erre a célra dedikált szakembergárdával. Az Enterprise Security Center az ügyfelek és a szoftverekkel foglalkozó partnerek számára egyaránt támogatást nyújt a teljes, Magyarországon elérhető vállalatbiztonsági termékportfólióhoz, amelynek segítségével a szervezetek átfogó védelmi rendszert építhetnek ki a leggyakoribb kiberfenyegetésekkel szemben. A cégeknek nagy szükségük van a szakértői támogatásra, mivel a kiberveszélyek száma folyamatosan nő. Az ilyen jellegű támadások már 2015-ben 3 billió dolláros károkat okoztak, és ez az érték a becslések szerint 2021-re a duplájára nő. Ezzel egyidejűleg a kiberbiztonsági szakemberek iránt is fokozódik az igény, így három éven belül várhatóan a jelenlegi triplájára, 3,5 millióra nő a betöltetlen munkahelyek száma.

„A vállalatok számára rendkívül komoly probléma, hogy a kiberfenyegetések egyre összetettebbek és a számuk is meredeken nő, miközben egyre nagyobb a hiány biztonsági szakemberekből. A HPE biztonsági termékekkel kibővített, átfogó portfóliónkkal és a professzionális helyi támogatással aktívan tudjuk segíteni a helyi szervezeteket az ilyen jellegű kihívások leküzdésében”

– mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország Dél-Kelet Európáért felelős regionális igazgatója.

A Micro Focus széles kínálata magában foglalja az adatok, az alkalmazások és a végpontok védelméért felelős szoftvereket, valamint a személyazonosság- és hozzáféréskezelési termékeket, illetve a biztonsági műveleteket (Security Operations) végző eszközöket egyaránt. Ezek a helyi támogatással érkező megoldások jól integrálhatók egymással, segítve a holisztikus védelmi rendszer kialakítását. A végpontok védelméről a ZENworks, míg a személyazonosságok és a hozzáférések kezeléséről a NetIQ termékek segítségével gondoskodhatnak a vállalatok, amelyek már korábban is elérhetőek voltak hazánkban. A HPE szoftveres üzletágának átvételével mostantól a Micro Focus portfóliójába tartozik többek között a Voltage és az Atalla, amelyek az adatok biztonságának fenntartásában támogatják a vállalatokat. Utóbbi a FIPS 140-2 szabványnak megfelelő, 3. szintű hardveres titkosítást kínáló eszköz. A Gartner által a piacvezetők közé sorolt Voltage termékcsalád pedig egyebek mellett olyan szoftvereket kínál, amelyek a felhőben és a helyszínen tárolt levelek, fájlok és egyéb érzékeny adatok védelméről gondoskodnak. Ezáltal többek között a GDPR követelményeinek teljesítését is elősegíti.

Az alkalmazások biztonságát a Fortify család használatával növelhetik a szervezetek, amely szintén a piacvezetők között szerepel a Gartner Magic Quadrant elemzésében. Ezek az alkalmazásbiztonságot tesztelő termékek képesek feltérképezni, elemezni és jól átlátható formában megjeleníteni az alkalmazásokban található sebezhetőségeket. A Security Operations feladatok ellátásában pedig az ArcSight termékvonal támogatja a cégeket a kibővült portfólióban, mivel átfogó képet nyújt a biztonsági incidensekről és a kapcsolódó információkról, illetve a fenyegetések elhárításában is segítséget nyújt. A Micro Focus új vállalatbiztonsági kompetenciaközpontja az ArcSight szoftverek mellett támogatást nyújt a hasonló funkciókkal rendelkező Sentinel biztonsági információ- és eseménykezelő rendszerhez is. A vállalat a jövőben is folyamatosan továbbfejleszti és új funkciókkal bővíti mindkét termékvonalat, valamint professzionális support szolgáltatást kínál a megoldásokhoz.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés