Connect with us

Hirdetés

technokrata

A fiatalokat leginkább a cyberbullying és az adatvédelem témái érdeklik!

Adatvédelem

A fiatalokat leginkább a cyberbullying és az adatvédelem témái érdeklik!

A fiatalokat leginkább a cyberbullying és az adatvédelem témái érdeklik!

Idén is díjazta a biztonságos internetezés népszerűsítését a Telenor a DUE Médiahálózat fesztiválján

Az internet izgalmas lehetőségeket nyújt a gyerekeknek, de nagyon fontos, hogy már fiatalon megtanulják, hogyan lehet kellő odafigyeléssel és tájékozottsággal elkerülni a veszélyes helyzeteket. A Telenor a DUE Médiahálózat idei Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján ismét díjazta azokat a diákújságírókat, akik ötletes videókkal hívták fel társaik figyelmét a biztonságos internethasználat témájára. 

Vajon mennyire használja okosan az internetet a mai Z-generáció? Tudják, mire kell figyelni, hogy biztonságban legyenek az adataik és ezáltal a magánéletük? A DUE Médiahálózat és a Telenor erre a témára írta ki NetBiztos pályázatát az iskolaév kezdetén. A május 11-én kihirdetett nyertes pályázatok az adatvédelemre, a cyberbullying veszélyére és a tudatos internetezés fontosságára hívják fel a figyelmet.

Az első helyezett, az általános iskolás Szatmáry Zoltán „Zoli okos” című videója ötletesen hívja fel a figyelmet az interneten megjelenő veszélyekre és bemutatja, milyen a tudatos internethasználó. Zoltán a Telenor jóvoltából egy Samsung Galaxy Tab A 10.1 tabletet és egy éves korlátlan Hipernet-használatot nyert.

Zöldi Bianka vehette át a második díjat a Virtuálisan történik, de valós életeket tesz tönkre című videójáért, amelyben interjús formában szólaltat meg olyan kortársakat, akik valódi internetes zaklatás áldozatai. Nyereménye egy Samsung Galaxy J5 2016 okostelefon, egy 3 hónapra szóló díjmentes Telenor BLUE M tarifacsomaggal.

A látogatás című videójával Hegedűs Benjamin nyerte el a harmadik díjat. Munkájában szemléletes példán keresztül mutatja be, hogy mennyire fontos jelszavaink védelme és az, hogy senkinek, de még barátainknak se adjuk ki ezeket az adatainkat. Kreativitását a Telenor egy Samsung Galaxy J5 2016 okostelefonnal és egy hozzá tartozó feltöltőkártyával díjazta.

A Telenor felelős szolgáltatóként arra törekszik, hogy szupergyors Hipernet hálózatát korlátok nélkül, minél szabadabban, de egyúttal biztonságosan használhassák a fiatalok. Ezért fontos, hogy rendszeresen beszélgessünk velük arról, hogy mire kell figyelni és hogyan  lehet elkerülni a veszélyes helyzeteket. Hipersuli programunk keretében évente több ezer diákot oktatunk a biztonságos internethasználat tudnivalóira. A DUE Médiahálózat diákújságírói pályázatai pedig segítenek, hogy a gyerekek nyelvén, az általuk legfontosabbnak tartott témákon keresztül hívjuk fel a figyelmet a tudatos és biztonságos netezésre.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés