Connect with us

technokrata

Több mint 20 millió ember esett áldozatul ezeknek a Chrome bővítményeknek

dqmzkcmfkxgjbse3jq4ss9t88zvpetnd7qcehkgfgbwdtgu

Adatvédelem

Több mint 20 millió ember esett áldozatul ezeknek a Chrome bővítményeknek

Több mint 20 millió ember esett áldozatul ezeknek a Chrome bővítményeknek

Gyakorlatilag több a kamu adblocker, mint az igazi

Világszerte rengeteg felhasználónak tele lett a hócipője a felugráló reklám-ablakokkal, amiknek a bezárása néha komoly feladatot igényel, hiszen az a bizonyos kis X néha remekül el van rejtve a környezetben.

 

A probléma ott kezdődik, hogy amikor elgurul a gyógyszer a reklámokkal kapcsolatban, akkor nem az az első, hogy az átlag ember elkezd utánaolvasni, hogy mégis melyikek azok az adblocker-ek, amik ténylegesen jól végzik dolgukat, hanem az első szembejövőt letölti, felrakja és már mehet is a reklámmentes életvitel. Legalábbis ez a naiv elképzelés. – írja a HVG.hu

Az AdGuard úgy véli, körülbelül 20 millió felhasználó esett csapdába olyan reklámblokkoló alkalmazásoknak, melyek feltelepítésük után kémprogramként működtek tovább a gépen. A legdurvább megtévesztés az egészben, hogy amúgy teljesen jól működnek, csak miközben a reklámokat eltüntetik, elhalásszák az adatainkat is, amiről mi azt gondoljuk, hogy teljesen biztonságban vannak.

fakeadblockerschromewebstore

Szerencsére a Google sem tétlenkedett, úgyhogy ne lepődjünk meg akkor, ha az eddig használ adblocker-ünk nem működik, az valószínűleg azért van, mert igazából kémprogram volt és megtettek a szükséges óvintézkedéseket.

További Adatvédelem

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom