Connect with us

technokrata

Tessék biztonságosan és nagyobb odafigyeléssel használni az internetet!

Flat illustration of security center. Lock with chain around  laptop. Eps10

Adatvédelem

Tessék biztonságosan és nagyobb odafigyeléssel használni az internetet!

Tessék biztonságosan és nagyobb odafigyeléssel használni az internetet!

A Google technológiáival a világ online populációjának több mint felét képes megvédeni a veszélyes weboldalaktól

Az iparágon belüli összefogást továbbá az online biztonságra irányuló technológia továbbfejlesztését hangsúlyozza a Google a Biztonságos Internethasználat Napján, melyben egyre nagyobb szerep jut a felhasználók tájékoztatásának is, hiszen “a jobb internet veled kezdődik!”

 

A Google 2017 év végén bejelentett adatai szerint a Safer Browsing (Biztonságosabb Böngészés) több, mint 3 milliárd eszközt óvott meg, havi szinten pedig a Google Chrome 260 millió alkalommal figyelmeztette veszélyes oldalak betöltése előtt a felhasználókat. A technológiai fejlesztések mellett a felhasználók edukációja is kiemelt szerepbe került, amelyet személyre szabva alakít a Google.

Mit tehet a felhasználó a biztonságosabb internethasználatért?

  • Kezdő lépések
    A Security Checkup elnevezésű projekt például az általános érvényű checklistek helyett egyedi útmutatást ad mindenkinek saját accountja védelmének megőrzése érdekében.
  • Internetbiztonság haladóknak
    Természetes, hogy nem minden felhasználó van kitéve ugyanannak a veszélynek, ezért a Google “Advanced Protection Programmal” kíván segíteni az internetet haladóbb szinten alkalmazóknak, akik a legjobban ki vannak téve a rosszindulatú támadásoknak. Többek között újságírók, reklámszakemberek, vagy magánéletükben párkapcsolati erőszak elől menekülő, biztonságot keresőket is képes megvédeni az adathalászat, vagy az account feltörése ellen.
  • Mit tehet a közösség?

Az edukáció mellett az egymás iránti tisztelet és az interneten formálódó közösségek hívták életre a Trusted Flagger elnevezésű, független szakértők hatékony riportálását elősegítő programot. Ezzel olyan eszközt adott a résztvevők kezébe, melynek segítségével akár több, nem megfelelő videós tartalmat is meg tudtak jelölni egyszerre, aktívan védve ezzel a káros tartalmak terjedésétől a közösséget.

További Adatvédelem

Technokrata a Face-en

Tesztek