Connect with us

technokrata

Tessék biztonságosan és nagyobb odafigyeléssel használni az internetet!

Adatvédelem

Tessék biztonságosan és nagyobb odafigyeléssel használni az internetet!

Tessék biztonságosan és nagyobb odafigyeléssel használni az internetet!

A Google technológiáival a világ online populációjának több mint felét képes megvédeni a veszélyes weboldalaktól

Az iparágon belüli összefogást továbbá az online biztonságra irányuló technológia továbbfejlesztését hangsúlyozza a Google a Biztonságos Internethasználat Napján, melyben egyre nagyobb szerep jut a felhasználók tájékoztatásának is, hiszen “a jobb internet veled kezdődik!”

 

A Google 2017 év végén bejelentett adatai szerint a Safer Browsing (Biztonságosabb Böngészés) több, mint 3 milliárd eszközt óvott meg, havi szinten pedig a Google Chrome 260 millió alkalommal figyelmeztette veszélyes oldalak betöltése előtt a felhasználókat. A technológiai fejlesztések mellett a felhasználók edukációja is kiemelt szerepbe került, amelyet személyre szabva alakít a Google.

Mit tehet a felhasználó a biztonságosabb internethasználatért?

  • Kezdő lépések
    A Security Checkup elnevezésű projekt például az általános érvényű checklistek helyett egyedi útmutatást ad mindenkinek saját accountja védelmének megőrzése érdekében.
  • Internetbiztonság haladóknak
    Természetes, hogy nem minden felhasználó van kitéve ugyanannak a veszélynek, ezért a Google “Advanced Protection Programmal” kíván segíteni az internetet haladóbb szinten alkalmazóknak, akik a legjobban ki vannak téve a rosszindulatú támadásoknak. Többek között újságírók, reklámszakemberek, vagy magánéletükben párkapcsolati erőszak elől menekülő, biztonságot keresőket is képes megvédeni az adathalászat, vagy az account feltörése ellen.
  • Mit tehet a közösség?

Az edukáció mellett az egymás iránti tisztelet és az interneten formálódó közösségek hívták életre a Trusted Flagger elnevezésű, független szakértők hatékony riportálását elősegítő programot. Ezzel olyan eszközt adott a résztvevők kezébe, melynek segítségével akár több, nem megfelelő videós tartalmat is meg tudtak jelölni egyszerre, aktívan védve ezzel a káros tartalmak terjedésétől a közösséget.

További Adatvédelem

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin