Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sajnos még mindig egyre több az androidos kártevő

Adatvédelem

Sajnos még mindig egyre több az androidos kártevő

Sajnos még mindig egyre több az androidos kártevő

Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. Mivel az Android a legelterjedtebb mobil operációs rendszer, a vírusok az okostelefonok háromnegyed részét veszélyeztetik.

A G DATA rendszeresen publikálja, hogyan alakul az Android platform fenyegetettsége. A vírusirtócég legfrissebb adatai szerint 2017 harmadik negyedévében 17 százalékkal növekedett a Google mobil operációs rendszerére készített kártevők száma, a szakemberek három hónap alatt több mint 810 ezer új kártékony kódot azonosítottak.

androidos-kartevok-szama

A júniustól szeptemberig tartó időszak során ez naponta átlagosan 8815 új kártevőt jelent, amely önmagában is jelzi, hogy az Android operációs rendszert nyugodtan tekinthetjük az „okostelefonok Windowsának”. Ez a jelző pedig nem a szoftver minőségének köszönhető, sokkal inkább annak, hogy a bűnözők mindkét esetben a legelterjedtebb platformra készítik a kártevőket.

A G DATA előrejelzése szerint az ebben az évben megjelenő új androidos kártevők száma december végére eléri majd a 3,5 milliót, ami éves szinten 7 százalékos növekedést jelent. Mindez a hazai felhasználókat is érinti. Ahogyan szerte a világon, Magyarországon is az Android a legnépszerűbb: az okoskészülékek 79,05 százalékán fut, míg az iOS 12,2 százalékkal a második (forrás: Statcounter).

A német cég ezért arra hívja fel a figyelmet, hogy az androidos okostelefonokra feltétlenül telepítsünk vírusirtó szoftvert. A G DATA más neves gyártókhoz hasonlóan ingyenesen biztosítja saját megoldását, amely a független AV-TEST laboratórium legutóbbi összehasonlító tesztjén maximális pontszámot kapott.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés