Connect with us

Hirdetés

technokrata

A G Data új zsarolásvédelmi megoldása minden PC-re kötelező!

Adatvédelem

A G Data új zsarolásvédelmi megoldása minden PC-re kötelező!

A G Data új zsarolásvédelmi megoldása minden PC-re kötelező!

Több millió számítógépet fertőztek már meg és titkosítottak a különböző zsarolóvírusok, és ezzel hatalmas károkat okoztak világszerte. A G DATA most egy olyan intelligens zsarolásvédelmi modult integrált termékeibe, amely kikapcsolt vírusvédelem mellett is megállítja a merevlemezeket titkosító kártevőket.

A zsarolóvírusok ellen jellemzően három módon védekeznek a különböző vírusirtó szoftverek: hagyományos, szignatúra alapú védelemmel, mesterséges intelligenciához hasonló heurisztikával, valamint valamilyen felhő alapú technológiával, amely számon tartja az interneten terjedő fájlok hírnevét.

 

Az elmúlt év történései – például az, hogy a Petya és a WannaCry kártevők régóta nem látott, világméretű fertőzési hullámokat indítottak el – azonban azt bizonyítják, hogy a hagyományos védelmi technológiák nem mindig képesek felvenni a harcot az új kártevőkkel.

A német G DATA ezért már évekkel ezelőtt olyan technológiák fejlesztésébe kezdett, amelyek túlmutatnak a hagyományos vírusvédelmen, és valamilyen komplex felügyeleti megoldással megállítják a még ismeretlen és új kártevőket is. Az első ilyen megoldás a három évvel ezelőtt bemutatott BankGuard technológia volt, amely a böngészők felügyeletén keresztül állítja meg a banki trójaiak működését. Ezt a sérülékenységvédelem (exploit protection) követte, amely a memória felügyeletével azt akadályozza meg, hogy a kártevők kihasználják a harmadik fél által gyártott alkalmazások (például a Microsoft Word) sérülékenységeit.

Most pedig, többévnyi fejlesztés után, dedikált zsarolásvédelmi modul került az összes windowsos G DATA-termékbe. Ez a technológia azt monitorozza, hogy a számítógépen tárolt fájlokat akarja-e tömegesen megváltoztatni bármilyen külső alkalmazás. Ha ilyet tapasztal, a védelem azonnal leállítja a hozzá tartozó folyamatokat, és minderről értesíti a felhasználót. A technológia különlegessége pedig, hogy a dedikált zsarolásvédelmi modul teljesen kikapcsolt víruspajzs mellett is működik, és nem kell hozzá internetkapcsolat vagy felhő alapú adatbázis sem

Spora zsarolóvírus G DATA zsarolásvédelem mellett:

A német cég a fejlesztéstől azt várja, hogy az képes lesz megállítani a jövőben felbukkanó zsarolóvírusokat is. A héten bemutatott új vállalati termékek már tartalmazzák a zsarolásvédelmi technológiát, amely egyébként a lakossági verziókban már egy ideje elérhető, így széles körben tesztelésre került és kipróbált. A G DATA vírusvédelmét Magyarországon számos egyetem és főiskola, valamint állami szervezet használja.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés