Connect with us

Hirdetés

technokrata

A G Data új zsarolásvédelmi megoldása minden PC-re kötelező!

Adatvédelem

A G Data új zsarolásvédelmi megoldása minden PC-re kötelező!

A G Data új zsarolásvédelmi megoldása minden PC-re kötelező!

Több millió számítógépet fertőztek már meg és titkosítottak a különböző zsarolóvírusok, és ezzel hatalmas károkat okoztak világszerte. A G DATA most egy olyan intelligens zsarolásvédelmi modult integrált termékeibe, amely kikapcsolt vírusvédelem mellett is megállítja a merevlemezeket titkosító kártevőket.

A zsarolóvírusok ellen jellemzően három módon védekeznek a különböző vírusirtó szoftverek: hagyományos, szignatúra alapú védelemmel, mesterséges intelligenciához hasonló heurisztikával, valamint valamilyen felhő alapú technológiával, amely számon tartja az interneten terjedő fájlok hírnevét.

 

Az elmúlt év történései – például az, hogy a Petya és a WannaCry kártevők régóta nem látott, világméretű fertőzési hullámokat indítottak el – azonban azt bizonyítják, hogy a hagyományos védelmi technológiák nem mindig képesek felvenni a harcot az új kártevőkkel.

A német G DATA ezért már évekkel ezelőtt olyan technológiák fejlesztésébe kezdett, amelyek túlmutatnak a hagyományos vírusvédelmen, és valamilyen komplex felügyeleti megoldással megállítják a még ismeretlen és új kártevőket is. Az első ilyen megoldás a három évvel ezelőtt bemutatott BankGuard technológia volt, amely a böngészők felügyeletén keresztül állítja meg a banki trójaiak működését. Ezt a sérülékenységvédelem (exploit protection) követte, amely a memória felügyeletével azt akadályozza meg, hogy a kártevők kihasználják a harmadik fél által gyártott alkalmazások (például a Microsoft Word) sérülékenységeit.

Most pedig, többévnyi fejlesztés után, dedikált zsarolásvédelmi modul került az összes windowsos G DATA-termékbe. Ez a technológia azt monitorozza, hogy a számítógépen tárolt fájlokat akarja-e tömegesen megváltoztatni bármilyen külső alkalmazás. Ha ilyet tapasztal, a védelem azonnal leállítja a hozzá tartozó folyamatokat, és minderről értesíti a felhasználót. A technológia különlegessége pedig, hogy a dedikált zsarolásvédelmi modul teljesen kikapcsolt víruspajzs mellett is működik, és nem kell hozzá internetkapcsolat vagy felhő alapú adatbázis sem

Spora zsarolóvírus G DATA zsarolásvédelem mellett:

A német cég a fejlesztéstől azt várja, hogy az képes lesz megállítani a jövőben felbukkanó zsarolóvírusokat is. A héten bemutatott új vállalati termékek már tartalmazzák a zsarolásvédelmi technológiát, amely egyébként a lakossági verziókban már egy ideje elérhető, így széles körben tesztelésre került és kipróbált. A G DATA vírusvédelmét Magyarországon számos egyetem és főiskola, valamint állami szervezet használja.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés