Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vizuális hackerek a a villamoson is kileshetik adatainkat

Adatvédelem

A vizuális hackerek a a villamoson is kileshetik adatainkat

A vizuális hackerek a a villamoson is kileshetik adatainkat

A veszély valósabb, mint gondolnánk!

Egy észrevétlen pillantás a vállunk fölött a monitorunkra vagy a telefonunk kijelzőjére, és máris a legértékesebb adataink kerülhetnek veszélybe.

 

Bizalmas információk, jelszavak, szakmai titkok: a nyilvános helyeken, sőt a munkahelyünkön is áldozattá válhatunk. Nyaraláskor és munka közben is érdemes védekeznünk: a Ponemon Intézet 3M által szponzorált felmérése szerint 10-ből 9-en tapasztalták már, hogy belenéztek a laptopjukba, amikor nyilvános helyen dolgoztak.

Digitalizálódott világunkban ma már sokan nincsenek munkahelyhez kötve, és a legkülönbözőbb helyeken – kávézóban, étteremben, parkban vagy éppen a reptéren – dolgoznak. A szabadsággal azonban az is együtt jár, hogy a körülöttünk lévő emberek könnyedén ráláthatnak digitális eszközeink képernyőjére, a vizuális hackerek pedig éppen ezt használják ki. A jogtalan információszerzéshez nem feltétlenül van szükség egy jól megszervezett kibertámadásra: elég, ha nem védjük megfelelően eszközünk képernyőjét. A szakmai titkok mellett a jelszavak és egyéb magáninformációk sincsenek biztonságban, ez pedig mindenkit érint, aki nyilvános helyen mobilozik vagy laptopozik.
A Ponemon Intézet kutatása elgondolkodtató eredményeket hozott: az alkalmazottak 59%-a dolgozik rendszeresen az irodán kívül, de csak 21%-uk figyel oda a vizuális adatvédelemre. Sokan közülük érzékeny információkat (pl. bankkártyaadatokat, TAJ-számot, jelszavakat) is megjelenítenek eszközeiken nyilvános helyen, ami különösen nagy kockázattal járhat. Így ha például éppen a reptéren várunk a gépünkre, a strandon mobilozunk vagy egy étteremben tartunk prezentációs meetinget, fontos, hogy gondoljunk a biztonságra.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés