Connect with us

A hackerek már mobillal lopják a bitcoint

Bitcoin

Adatvédelem

A hackerek már mobillal lopják a bitcoint

A hackerek már mobillal lopják a bitcoint

Érdemes nagyon vigyázni a digitális valutánkra, nagyon könnyen pórul járhatunk.

És ezt hogyan csinálják? Sajnos nagyon egyszerűen, hiszen az ilyen jellegű szolgáltatások egyik központi eleme a telefonszám, amit nagyon könnyű megszerezni.

SALT LAKE CITY, UT - APRIL 26: A pile of Bitcoins are shown here after Software engineer Mike Caldwell minted them in his shop on April 26, 2013 in Sandy, Utah. Bitcoin is an experimental digital currency used over the Internet that is gaining in popularity worldwide. (Photo by George Frey/Getty Images)

Sokkal óvatosabban kell kezelnünk adatainkat, főleg a közösségi médiákon keresztül történő kommunikáció során. Minden amit leírunk egy Facebook csoportban, vagy Messengeren, annak nyoma marad. Ha bármilyen beszélgetés során említjük a ‘bitcoin’-t vagy az ‘ether’-t, akkor potenciális célponttá válhatunk, derül ki az Index.hu cikkéből.

A legnagyobb probléma a telefonszám ellopásakor az, hogy az online fiókokban ennek segítségével új jelszót tudnak beállítani, majd teljes körű hozzáférést kapnak a fiókhoz, ami már csak egy lépés afelé, hogy zsebre tegyék a pénzünket. Még nagyobb problémát jelent, hogy miután ezt ellopták, egyszerűen visszacsinálhatatlan a dolog. Ha esetleg PayPal-on keresztül feltörik a kártyánkat (velem már fordult elő ilyen), akkor egyszerűen jelentjük, hogy nem mi akartuk az átutalásokat arra számunkra teljesen ismeretlen számlaszámra, majd  a tranzakciót egyszerűen visszacsinálják.

Tanulság tehát annyi, hogy mindig fontoljuk meg milyen csatornán, kivel, mit kommunikálunk, illetve nem szabad bedőlni nehezen értelmezhető telefonhívásoknak, ahol adatokat szeretnének halászni tőlünk. Senkinek sem kell elmondani semmit, nyereményt nem elhinni, kamu tájékoztatóra nem elmenni, üzenetben pedig csak óvatosan dobálózni a fent említett kifejezésekkel.

További Adatvédelem

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom