Connect with us

technokrata

Nincs többé Wannacry! Itt az ingyenes üzleti megoldás a zsarolóvírus ellen!

wannacry-wallstreet

Adatvédelem

Nincs többé Wannacry! Itt az ingyenes üzleti megoldás a zsarolóvírus ellen!

Nincs többé Wannacry! Itt az ingyenes üzleti megoldás a zsarolóvírus ellen!

A Kaspersky zsarolóvírus ellenszere hatékonyan leszámol korunk legnagyobb zsarolóvírus fertőzésével

A WannaCry zsarolóvírus globális támadásairól szóló hírek az elmúlt hetekben minden méretű és típusú vállalkozást arra késztet, hogy újragondolja informatikai biztonsági stratégiáját. Ez a gyorsan terjedő újfajta kártékony program összesen 150 országban, több százezer szervezetet fertőzött meg világszerte úgy, hogy kihasználta az IT-rendszerek kritikus sebezhetőségét. Azoknak a vállalatoknak, amelyek további lépéseket kívánnak tenni a rendszereik védelméért, az MRG Effitas vizsgálata kézenfekvő megoldást nyújt IT költségvetéstől függetlenül.

wanna01

Az MRG Effitas biztonságkutató cég egy független tesztelés során megállapította, hogy a kibertanácsadó cég ingyenes Kaspersky Üzleti Megoldása 100%-os védelmet nyújt és ezért elnyerte a független szakértők zsarolóvédelemi magas minősítésű tanúsítványát. A fertőzés szimulációk során 13 új crypto-zsarolóvírus minta és képernyőblokkoló ellen kellett védelmet nyújtania az informatikai programnak.

Az eredmények azt mutatják, hogy az ingyenes védelem minden olyan vállalkozás számára elérhető, amelyek WannaCry típusú támadással szembesülhetnek. A tavaly bemutatott Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business megoldást jelenthet mindazon cégeknek, akik nem használnak Kaspersky Lab termékeket valamint azoknak, akiknek a védelme nem elég hatékony a zsarolóvírusok támadásaival szemben. A program könnyen telepíthető és a kezelése nem igényel komolyabb műszaki hozzáértést valamint alkalmas más biztonsági programokkal való együttműködésre.

„Azzal, hogy ingyenesen elérhető egy eredményes és hatékony védelem, a Kasperksy Lab azt reméli, hogy a cégek gondoskodnak informatikai rendszereik biztonságáról, például a WannaCry támadással szemben, amely jelen korunk legnagyobb zsarolóvírus fertőzésévé vált. Elkötelezetten szeretnénk produktív védelmet biztosítani mindenki számára és az MRG Effitas tanúsítványa bizonyítja termékeink teljesítményeit.”

– nyilatkozta Vladimir Zapolyansky, a Kaspersky Lab kis-és középvállalati részleg vezetője.

wanna02

A zsarolóvírusok nem az egyetlen olyan informatikai probléma, amellyel a szervezetek találkozhatnak. A kis- és középvállalkozások különösen veszélyeztetettek, mivel általában kevés vagy semmilyen biztonsági részlegük nincs. Mindemellett nagy hangsúlyt fektetnek az üzleti növekedésre, ezért általában kevés figyelmet fordítanak az informatikai biztonságra, és ez megnehezíti számukra a különböző kiberfenyegetések elleni védelmet. Ugyan a Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business ingyen segíti blokkolni a zsarolóvírusok támadásait, de nem szabad elfelejteni, hogy a KKV-k ellen további kiberfenyegetések is léteznek, amelyek többszintű biztonsági technológiákat igényelnek a pénzügyi tranzakciók védelméért és az ügyfeleik adatainak titkosítása érdekében.

A vizsgálat részeként a Kaspersky Endpoint Security és a Kaspersky Endpoint Security Cloud csomagokról is megállapították, hogy eredményesen blokkolják a zsarolóvírusok támadásait és mindkét program elnyerte az MRG Effitas tanúsítványait.

Bővebb információt az MRG Effitas Vállalatbiztonsági megoldások összehasonlító, hatékonysági vizsgálatáról, valamint a jelentésről ezen a linken olvashat.

További Adatvédelem

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő