Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt vannak a legfrissebb fejlemények a WannaCry zsarolóvírussal kapcsolatban

Adatvédelem

Itt vannak a legfrissebb fejlemények a WannaCry zsarolóvírussal kapcsolatban

Itt vannak a legfrissebb fejlemények a WannaCry zsarolóvírussal kapcsolatban

A WannaCry zsarolóvírushoz rendkívül gyorsan terjedt el, és szokatlanul széles fertőzéshullámhoz vezetett. A G DATA a kártevőhullám kapcsán arra figyelmeztet, hogy frissítsük a vírusirtó szoftverünk adatbázisát és az operációs rendszert is.

Az első három órában 11 ország számítógépeit tette használhatatlanná a WannaCry nevű zsarolóvírusos támadás. A támadás sebessége és kegyetlensége sokakat meglepetésként ért. A legjobban érintett Spanyolország, Oroszország és Nagy-Britannia, de a zsarolóvírus már magyar cégek hálózatát is elérte.

 

A G DATA ügyfelei védettek, a német vírusirtó szoftver a zsarolóvírust Win32.Trojan-Ransom.WannaCry.A.  néven azonosítja. A támadást ugyanakkor csak akkor lehet megelőzni, ha a rendszergazdák gondoskodnak a vírusirtó szoftver frissítéséről, és telepítik a Windows hibajavításait is.

 

A német vírusvédelmi cég az események kapcsán felhívja a figyelmet arra is, hogy az európai cégeknek és állami szervezeteknek az Unióban gyártott biztonsági megoldásokat kellene használniuk. A WannaCry ugyanis egy olyan exploit (sérülékenység) kódon alapul, amelyet eredetileg az amerikai NSA fejlesztett annak érdekében, hogy más országok hálózataiba behatoljon. Az ETERNALBLUE kódot a múlt hónapban szivárogtatta ki a Shadow Brokers hekkercsoport. A G DATA már korábban közétett a honlapján egy videót, amelyben ismerteti, hogy európai gyártóként milyen adatvédelmi politikát követ.

 

Új fejlemények a WannaCry terjedésével kapcsolatban:

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés