Connect with us

technokrata

A biztonság a nyomtatóknál kezdődik!

digital safety concept computer virus in electronic environment, 3D illustration

Adatvédelem

A biztonság a nyomtatóknál kezdődik!

A Xeox figyelmeztet, nagyon könnyen bajba kerülhetünk!

Az intelligens, egymással kommunikáló eszközök száma idén meghaladja a nyolc milliárdot – áll a Gartner kutatócég legutóbbi jelentésében, amelyből kiderül az is, hogy a növekedés ezen a területen a jövőben sem lassul le. A dolgok Internete (IoT) egyre több használati tárgyra fog kiterjedni az autóktól, hűtőszekrényektől kezdve az okos zárakig, vagy épp a hőmérsékletet szabályozó készülékekig. Viszont a robbanásszerű bővülés veszélyt is rejt magában. Az IT iparági előrejelzések szerint 2021-re az eszközeinket, adatainkat érő számítógépes bűnözés miatti költségek elérik majd a 6 billió dollárt világszerte.

 

A digitalizálódó irodai ökoszisztéma legsebezhetőbb pontjai napjainkban a hálózatba kötött nyomtatók és multifunkciós berendezések. A Quocirca tavalyi, Angliában, Franciaországban, Németországban és az USA-ban, 200 vállalkozás bevonásával elvégzett felmérése szerint a válaszadó cégek 61 százaléka ismerte el, hogy váltak már adatlopással járó kibertámadás áldozatává.  A bűnözők pedig rendszerint a védelem nélkül álló dokumentumkezelő berendezéseken keresztül fértek hozzá az őket érdeklő vállalati információkhoz. A támadások változatos módokon zajlottak le. Többek közt kéretlen levelek, rejtett dokumentumok eljutatásával a nyomtató merevlemezére vagy cserélhető meghajtójára, a szkennelési és levelezési funkciókhoz való hozzáféréssel, vagy a nyomtatóeszköz beállításainak megváltoztatásával. De nemcsak a cégek vannak veszélyben. Szintén tavaly az Andrew “Weev” Auernheimer nevű hacker húsz világhírű egyetem – köztük a Berkley, Princeton – hálózatába férkőzött be illetéktelenül az online bekötött nyomtatókon keresztül.

Épp ezek megakadályozása miatt a nyomtató gyártóknál egyre hangsúlyosabbá válik az eszközeik védelmi funkcióinak a megerősítése.  Nemrég a Xerox 29 új ConnectKey® kompatibilis nyomtatót, illetve multifunkciós berendezést mutatott be, amelyeket átfogó biztonsági rendszerrel vértezett fel. Egyrészt olyan működési szisztémát alakítottak ki rajtuk, amely az arra jogosult felhasználó engedélyéhez, hitelesítéséhez és kontrolljához köti a berendezéshez, illetve azon keresztül a vállalati hálózathoz való hozzáférést. Másrészt a gépeken akár bekapcsoláskor, akár működés közben lefutatható a nyomtató működéséért felelős szoftver (firmware) ellenőrzése, ami azonnal jelzi, ha bármi rendelleneset észlel a berendezés működésével kapcsolatban.

A Xerox új ConnectKey berendezéseinél arra is odafigyeltek, hogy a kiszűrjék a kritikus adatok illetéktelenekhez való szándékos, vagy véletlen továbbítását. A rendszer védi és titkosítja a tárolt információkat, amelyekhez csak a magát szigorú szabályok szerint azonosító felhasználó juthat hozzá.

A fejlett biztonsági struktúrát a Xerox a partnereivel, a McAfee-val és a Cisco-val közösen dolgozta ki. Ennek megfelelően az új ConnectKey gépekre már a McAfee víruskereső szoftverét (McAfee® Whitelisting) telepítették, amely azonnal megakadályozza a jogosulatlan és potenciálisan sérülést okozó műveletek lefutatását. Továbbá a több dokumentumkezelő eszközt felölelő üzleti flották felügyeletét, auditálását és központi vezérlését a Xerox a Cisco TrustSec technológiájának a segítségével biztosítja a vállalatok részére.

A Xerox nyomtató biztonságot érintő további javaslatairól, tanácsairól, figyelmeztetéseiről részletes információk a https://www.xerox.com/information-security/enus.html oldalon találhatóak.

További Adatvédelem

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő