Connect with us

Hirdetés

technokrata

A biztonság a nyomtatóknál kezdődik!

Adatvédelem

A biztonság a nyomtatóknál kezdődik!

A Xeox figyelmeztet, nagyon könnyen bajba kerülhetünk!

Az intelligens, egymással kommunikáló eszközök száma idén meghaladja a nyolc milliárdot – áll a Gartner kutatócég legutóbbi jelentésében, amelyből kiderül az is, hogy a növekedés ezen a területen a jövőben sem lassul le. A dolgok Internete (IoT) egyre több használati tárgyra fog kiterjedni az autóktól, hűtőszekrényektől kezdve az okos zárakig, vagy épp a hőmérsékletet szabályozó készülékekig. Viszont a robbanásszerű bővülés veszélyt is rejt magában. Az IT iparági előrejelzések szerint 2021-re az eszközeinket, adatainkat érő számítógépes bűnözés miatti költségek elérik majd a 6 billió dollárt világszerte.

 

A digitalizálódó irodai ökoszisztéma legsebezhetőbb pontjai napjainkban a hálózatba kötött nyomtatók és multifunkciós berendezések. A Quocirca tavalyi, Angliában, Franciaországban, Németországban és az USA-ban, 200 vállalkozás bevonásával elvégzett felmérése szerint a válaszadó cégek 61 százaléka ismerte el, hogy váltak már adatlopással járó kibertámadás áldozatává.  A bűnözők pedig rendszerint a védelem nélkül álló dokumentumkezelő berendezéseken keresztül fértek hozzá az őket érdeklő vállalati információkhoz. A támadások változatos módokon zajlottak le. Többek közt kéretlen levelek, rejtett dokumentumok eljutatásával a nyomtató merevlemezére vagy cserélhető meghajtójára, a szkennelési és levelezési funkciókhoz való hozzáféréssel, vagy a nyomtatóeszköz beállításainak megváltoztatásával. De nemcsak a cégek vannak veszélyben. Szintén tavaly az Andrew “Weev” Auernheimer nevű hacker húsz világhírű egyetem – köztük a Berkley, Princeton – hálózatába férkőzött be illetéktelenül az online bekötött nyomtatókon keresztül.

Épp ezek megakadályozása miatt a nyomtató gyártóknál egyre hangsúlyosabbá válik az eszközeik védelmi funkcióinak a megerősítése.  Nemrég a Xerox 29 új ConnectKey® kompatibilis nyomtatót, illetve multifunkciós berendezést mutatott be, amelyeket átfogó biztonsági rendszerrel vértezett fel. Egyrészt olyan működési szisztémát alakítottak ki rajtuk, amely az arra jogosult felhasználó engedélyéhez, hitelesítéséhez és kontrolljához köti a berendezéshez, illetve azon keresztül a vállalati hálózathoz való hozzáférést. Másrészt a gépeken akár bekapcsoláskor, akár működés közben lefutatható a nyomtató működéséért felelős szoftver (firmware) ellenőrzése, ami azonnal jelzi, ha bármi rendelleneset észlel a berendezés működésével kapcsolatban.

A Xerox új ConnectKey berendezéseinél arra is odafigyeltek, hogy a kiszűrjék a kritikus adatok illetéktelenekhez való szándékos, vagy véletlen továbbítását. A rendszer védi és titkosítja a tárolt információkat, amelyekhez csak a magát szigorú szabályok szerint azonosító felhasználó juthat hozzá.

A fejlett biztonsági struktúrát a Xerox a partnereivel, a McAfee-val és a Cisco-val közösen dolgozta ki. Ennek megfelelően az új ConnectKey gépekre már a McAfee víruskereső szoftverét (McAfee® Whitelisting) telepítették, amely azonnal megakadályozza a jogosulatlan és potenciálisan sérülést okozó műveletek lefutatását. Továbbá a több dokumentumkezelő eszközt felölelő üzleti flották felügyeletét, auditálását és központi vezérlését a Xerox a Cisco TrustSec technológiájának a segítségével biztosítja a vállalatok részére.

A Xerox nyomtató biztonságot érintő további javaslatairól, tanácsairól, figyelmeztetéseiről részletes információk a https://www.xerox.com/information-security/enus.html oldalon találhatóak.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés