Connect with us

A Kaspersky Lab jóslat-alkalmazást fejlesztett ki az elkövetkezendő 30 évre

o-fortune-telling-ban-facebook

Adatvédelem

A Kaspersky Lab jóslat-alkalmazást fejlesztett ki az elkövetkezendő 30 évre

A Kaspersky Lab jóslat-alkalmazást fejlesztett ki az elkövetkezendő 30 évre

A felhasználók is formálhatják a jövőképet a „Föld 2050” projekt oldalán

A Kaspersky Lab globális kiberbiztonsági cég idén ünnepli 20 éves fenállását a szoftvergyártó piacon. Múlt héten bemutatta a Föld 2050 nevű, interaktív multimédiás projektjét, amely megjövendöli az elkövetkezendő 30 év társadalmi- és technológiai fejlődés előrejelzéseit. A Kaspersky Lab futurológusokkal, köztük Ian Pearson jövőelemzővel, tudósokkal és művészekkel együttműködve állította össze a közeljövő látomásait. A felhasználóknak is van lehetőségük formálni a jövőképet a projekt weboldalán.

A Kaspersky Lab felmérést végzett, miként fog a világ kinézni a technológiai fejlődések következtében, hogy jobban felkészülhessünk a jövő kihívásaira. A kibertanácsadó cég a következő problémákra keresett választ: hogyan fogjuk kezelni a privát szférát, ha az életünk egyre nagyobb része digitalizált? Ha az emberek minden eszközt beültetnek majd a saját testükbe és adataikat a felhőben tárolják, akkor milyen módon védjük ezeket az adatokat? És ami még ennél is fontosabb egy kibertanácsadó cég számára: mik lesznek az új végpontok? Hogyan tud például egy emberi testbe egy szoftver beavatkozni?

untitled3

A Föld 2050 nevű projektben vázolt prognózis valósággá válhat mindössze néhány évtizeden belül. Ez a projekt nem csupán egy kreatív gyakorlat számunkra, hanem segít a jövőre való felkészülésben.  Az elmúlt 20 évben a Kaspersky Lab szakemberei a számítógépes bűnözés ellen harcoltak és testközelből figyelhették a kibercsapdák rohamszerű fejlődését, épp ezért lehetnek képesek a tudásukkal és szakértelműkkel arra ösztönözni a felhasználókat, hogy alaposabban szemléljék a jövő biztonsági technológiáit. Habár a jövő találmányai csodálatosak is lehetnek, mint például a vezető nélküli autók, intelligens infrastruktúrák és az azonnali adatmegosztás képessége, de számolnunk kell azzal is, hogy mindezek védtelenné is tehetik a felhasználókat.  Minden ilyen potenciál egy új lehetőséget jelent a kiberbűnözők számára is.

– mondta Andrey Lavrentyev, a Kasperksy Lab Technology Research Department vezetője.

untitled3

A projekt jelenleg  80 város 2050-ben elképzelt jövőképét tartalmazza világszerte. A felhasználó kiválaszthatja e városok bármelyikét és az előrejelzések megjelennek a térképen. A honlap három idősíkot mutat be: 2030, 2040 és 2050. A jövőképeket elismert szaktekintélyek alkották, mint például Ian Pearson és a Kaspersky Lab szakemberei.

A portál nem csak az írott előrejelzéseket mutatja be, hanem elérhető 12 város VR-kompatibilis panorámája, többek között Barcelona, Shanghai valamint láthatunk illusztrációkat a jövő termékeiről. A felhasználók 360 fokos nézetben figyelhetik meg a jövő a városainak működését. Képesek leszünk beállítani az emberek megjelenését, akiket az utcán látunk? Feltalálunk olyan ruhát, ami képes változásra? Az intelligens városok vezető nélküli autói kiváltják a taxi üzletágat? Fogunk látni hirdetéseket alvás közben? Ezek mind olyan kérdések, amelyekkel a felhasználók találkozhatnak a Föld 2050 projektben és a honlapon.

Egy speciális nyomtatvány kitöltésével a látogatók számára is van lehetőség saját ötleteik hozzáadására, amelyet szakértők kiértékelése után publikálnak az oldalon. A felhasználók megvitathatják a meglévő előrejelzéseket, valamint a szakértők újabb meglátásai is gyakran jelennek meg az oldalon.

Reméljük, hogy egyre több szerkesztőt láthatunk a portálon, és szeretnénk arra bátorítani a felhasználókat és a látogatókat, hogy elküldjék nekünk a legőrültebb ötleteiket, ami szerintük a jövőben felbukkanhat.

– mesélte Andrey Lavrentyev.

További Adatvédelem

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő