Connect with us

technokrata

A Kaspersky Lab jóslat-alkalmazást fejlesztett ki az elkövetkezendő 30 évre

o-fortune-telling-ban-facebook

Adatvédelem

A Kaspersky Lab jóslat-alkalmazást fejlesztett ki az elkövetkezendő 30 évre

A Kaspersky Lab jóslat-alkalmazást fejlesztett ki az elkövetkezendő 30 évre

A felhasználók is formálhatják a jövőképet a „Föld 2050” projekt oldalán

A Kaspersky Lab globális kiberbiztonsági cég idén ünnepli 20 éves fenállását a szoftvergyártó piacon. Múlt héten bemutatta a Föld 2050 nevű, interaktív multimédiás projektjét, amely megjövendöli az elkövetkezendő 30 év társadalmi- és technológiai fejlődés előrejelzéseit. A Kaspersky Lab futurológusokkal, köztük Ian Pearson jövőelemzővel, tudósokkal és művészekkel együttműködve állította össze a közeljövő látomásait. A felhasználóknak is van lehetőségük formálni a jövőképet a projekt weboldalán.

A Kaspersky Lab felmérést végzett, miként fog a világ kinézni a technológiai fejlődések következtében, hogy jobban felkészülhessünk a jövő kihívásaira. A kibertanácsadó cég a következő problémákra keresett választ: hogyan fogjuk kezelni a privát szférát, ha az életünk egyre nagyobb része digitalizált? Ha az emberek minden eszközt beültetnek majd a saját testükbe és adataikat a felhőben tárolják, akkor milyen módon védjük ezeket az adatokat? És ami még ennél is fontosabb egy kibertanácsadó cég számára: mik lesznek az új végpontok? Hogyan tud például egy emberi testbe egy szoftver beavatkozni?

untitled3

A Föld 2050 nevű projektben vázolt prognózis valósággá válhat mindössze néhány évtizeden belül. Ez a projekt nem csupán egy kreatív gyakorlat számunkra, hanem segít a jövőre való felkészülésben.  Az elmúlt 20 évben a Kaspersky Lab szakemberei a számítógépes bűnözés ellen harcoltak és testközelből figyelhették a kibercsapdák rohamszerű fejlődését, épp ezért lehetnek képesek a tudásukkal és szakértelműkkel arra ösztönözni a felhasználókat, hogy alaposabban szemléljék a jövő biztonsági technológiáit. Habár a jövő találmányai csodálatosak is lehetnek, mint például a vezető nélküli autók, intelligens infrastruktúrák és az azonnali adatmegosztás képessége, de számolnunk kell azzal is, hogy mindezek védtelenné is tehetik a felhasználókat.  Minden ilyen potenciál egy új lehetőséget jelent a kiberbűnözők számára is.

– mondta Andrey Lavrentyev, a Kasperksy Lab Technology Research Department vezetője.

untitled3

A projekt jelenleg  80 város 2050-ben elképzelt jövőképét tartalmazza világszerte. A felhasználó kiválaszthatja e városok bármelyikét és az előrejelzések megjelennek a térképen. A honlap három idősíkot mutat be: 2030, 2040 és 2050. A jövőképeket elismert szaktekintélyek alkották, mint például Ian Pearson és a Kaspersky Lab szakemberei.

A portál nem csak az írott előrejelzéseket mutatja be, hanem elérhető 12 város VR-kompatibilis panorámája, többek között Barcelona, Shanghai valamint láthatunk illusztrációkat a jövő termékeiről. A felhasználók 360 fokos nézetben figyelhetik meg a jövő a városainak működését. Képesek leszünk beállítani az emberek megjelenését, akiket az utcán látunk? Feltalálunk olyan ruhát, ami képes változásra? Az intelligens városok vezető nélküli autói kiváltják a taxi üzletágat? Fogunk látni hirdetéseket alvás közben? Ezek mind olyan kérdések, amelyekkel a felhasználók találkozhatnak a Föld 2050 projektben és a honlapon.

Egy speciális nyomtatvány kitöltésével a látogatók számára is van lehetőség saját ötleteik hozzáadására, amelyet szakértők kiértékelése után publikálnak az oldalon. A felhasználók megvitathatják a meglévő előrejelzéseket, valamint a szakértők újabb meglátásai is gyakran jelennek meg az oldalon.

Reméljük, hogy egyre több szerkesztőt láthatunk a portálon, és szeretnénk arra bátorítani a felhasználókat és a látogatókat, hogy elküldjék nekünk a legőrültebb ötleteiket, ami szerintük a jövőben felbukkanhat.

– mesélte Andrey Lavrentyev.

További Adatvédelem

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd