Connect with us

technokrata

A Biztonságos Internet Napja

kerekasztal

Adatvédelem

A Biztonságos Internet Napja

Microsoft által készített legújabb, nemzetközi reprezentatív kutatás

A tegnapi napot a gyerekekre, és a biztonságos internethasználatra fordította a Microsoft. Kerekasztal beszélgetést tartottak arról, hogyan is tehetnénk magunk, és gyermekeink számára biztonságossá a mindennapi net használatát. 10-ből 7 ember már áldozatul esett valamilyen formában a világháló veszélyeinek.

lkasjdf

“Csak az elmúlt évben a világban a tizenéves internethasználók 62 százaléka szembesült a veszélyek valamelyikével, ám csak 45 százalék érezte magát elég felkészültnek és magabiztosnak ahhoz, hogy kezelje ezeket a kockázatokat. A válaszadók 52 százaléka nem volt tisztában azzal, hol és hogyan kaphat segítséget az internetes veszélyek kezelésében. Az adatok szerint a fiatalok ugyan technikailag elég képzettek a világháló használatához, de csak kevesen képesek megvédeni magukat az ott leselkedő veszélyektől.”

A következmények nagyon súlyosak lehetnek, mind társadalmilag, mind gazdaságilag. Súlyos bizalomvesztés történhet magával az eszközzel szemben is, de családon belül is komoly károkat tud okozni egy esetleg mellékattintás, vagy figyelmetlenség, vagy épp egy támadás. Ezek magas szinten kihathatnak érzelmeinkre, hétköznapi életünkre.

“A Microsoft tisztában van a lehetséges veszélyekkel, ezért termékfejlesztései során olyan megoldásokban gondolkodik, mint a Windows 10 családbiztonsági beállítás funkciója. Ez a fejlesztés a gyermekek és a fiatalok védelmét szolgálja azzal, hogy a szülők számára követhetővé és kontrollálhatóvá teszi a tartalom fogyasztást. Ezen felül az operációs rendszer része a tűzfal, a vírusok és a kémprogramok elleni védelem.”

Forrás: microsoft.com

További Adatvédelem

Technokrata a Face-en

Tesztek

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09
jpg
epsonl386

egyéb kütyük

Teszt: Epson L386 – Tintabajnok

2016. november 21. hétfő
fujitsue5
leitz2

egyéb kütyük

Teszt: Leitz ICON – Felcímkézve

2016. október 24. hétfő
fujitsucelsiush760