Connect with us

technokrata

A Biztonságos Internet Napja

Adatvédelem

A Biztonságos Internet Napja

Microsoft által készített legújabb, nemzetközi reprezentatív kutatás

A tegnapi napot a gyerekekre, és a biztonságos internethasználatra fordította a Microsoft. Kerekasztal beszélgetést tartottak arról, hogyan is tehetnénk magunk, és gyermekeink számára biztonságossá a mindennapi net használatát. 10-ből 7 ember már áldozatul esett valamilyen formában a világháló veszélyeinek.

lkasjdf

“Csak az elmúlt évben a világban a tizenéves internethasználók 62 százaléka szembesült a veszélyek valamelyikével, ám csak 45 százalék érezte magát elég felkészültnek és magabiztosnak ahhoz, hogy kezelje ezeket a kockázatokat. A válaszadók 52 százaléka nem volt tisztában azzal, hol és hogyan kaphat segítséget az internetes veszélyek kezelésében. Az adatok szerint a fiatalok ugyan technikailag elég képzettek a világháló használatához, de csak kevesen képesek megvédeni magukat az ott leselkedő veszélyektől.”

A következmények nagyon súlyosak lehetnek, mind társadalmilag, mind gazdaságilag. Súlyos bizalomvesztés történhet magával az eszközzel szemben is, de családon belül is komoly károkat tud okozni egy esetleg mellékattintás, vagy figyelmetlenség, vagy épp egy támadás. Ezek magas szinten kihathatnak érzelmeinkre, hétköznapi életünkre.

“A Microsoft tisztában van a lehetséges veszélyekkel, ezért termékfejlesztései során olyan megoldásokban gondolkodik, mint a Windows 10 családbiztonsági beállítás funkciója. Ez a fejlesztés a gyermekek és a fiatalok védelmét szolgálja azzal, hogy a szülők számára követhetővé és kontrollálhatóvá teszi a tartalom fogyasztást. Ezen felül az operációs rendszer része a tűzfal, a vírusok és a kémprogramok elleni védelem.”

Forrás: microsoft.com

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom