Connect with us

A Biztonságos Internet Napja

kerekasztal

Adatvédelem

A Biztonságos Internet Napja

Microsoft által készített legújabb, nemzetközi reprezentatív kutatás

A tegnapi napot a gyerekekre, és a biztonságos internethasználatra fordította a Microsoft. Kerekasztal beszélgetést tartottak arról, hogyan is tehetnénk magunk, és gyermekeink számára biztonságossá a mindennapi net használatát. 10-ből 7 ember már áldozatul esett valamilyen formában a világháló veszélyeinek.

lkasjdf

“Csak az elmúlt évben a világban a tizenéves internethasználók 62 százaléka szembesült a veszélyek valamelyikével, ám csak 45 százalék érezte magát elég felkészültnek és magabiztosnak ahhoz, hogy kezelje ezeket a kockázatokat. A válaszadók 52 százaléka nem volt tisztában azzal, hol és hogyan kaphat segítséget az internetes veszélyek kezelésében. Az adatok szerint a fiatalok ugyan technikailag elég képzettek a világháló használatához, de csak kevesen képesek megvédeni magukat az ott leselkedő veszélyektől.”

A következmények nagyon súlyosak lehetnek, mind társadalmilag, mind gazdaságilag. Súlyos bizalomvesztés történhet magával az eszközzel szemben is, de családon belül is komoly károkat tud okozni egy esetleg mellékattintás, vagy figyelmetlenség, vagy épp egy támadás. Ezek magas szinten kihathatnak érzelmeinkre, hétköznapi életünkre.

“A Microsoft tisztában van a lehetséges veszélyekkel, ezért termékfejlesztései során olyan megoldásokban gondolkodik, mint a Windows 10 családbiztonsági beállítás funkciója. Ez a fejlesztés a gyermekek és a fiatalok védelmét szolgálja azzal, hogy a szülők számára követhetővé és kontrollálhatóvá teszi a tartalom fogyasztást. Ezen felül az operációs rendszer része a tűzfal, a vírusok és a kémprogramok elleni védelem.”

Forrás: microsoft.com

További Adatvédelem

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő